El 2020 va tenir uns resultats positius per a Andbank, tot i tenir en compte la complicada situació causada per la pandèmia de la Covid-19. Es va aconseguir créixer un 5% en beneficis, que es van situar en 29,5 milions. Però, aquest any els resultats no han estat tant satisfactoris, i així ho deixa entreveure el dia escollit per comunicar-los. Segons informa el banc a un comunicat, el benefici va assolir els 27 milions d’euros, “tot i les inversions realitzades en valor futur que ha realitzat el grup”. Entre elles, s’ha destacat la integració de Degroof Petercam Spain, el desenvolupament del neobanc MyInvestor o l’ampliació de plantilla de banquers.
Aquests resultats, però, han quedat lluny dels de la resta d’entitats bancàries. Els 27 milions d’Andbank han tornat a quedar enrere dels 33 milions de Crèdit Andorrà i els 34,5 milions d’euros. Generalment, els grups han tingut una millora considerable, rondant el 10% d’augment aproximadament, després del pal que va suposar l’any 2020 i l’esclat de la pandèmia. Però, tot i que Andbank va obtenir uns bons resultats en aquest període, ha tornat a altres que no van ser beneficiosos, com els 27,1 milions obtinguts al 2018, quan es va començar un pla estratègic que va finalitzar, precisament, l’any passat.
Segons expliquen, el nou pla estratègic s’afronta amb l’objectiu de posar en valor una aposta internacional i créixer al país. Al comunicat, Carlos Aso, CEO del Grup Andbank, ha indicat que l’encaren “orientat a maximitzar la generació de valor als nostres accionistes”. A més, des de l’entitat s’ha volgut remarcar la millora pel que fa al volum de negoci, que ha estat de 32.700 milions d’euros, que suposen un 20,5%. En aquest sentit, asseguren que es va batre el rècord de creixement de la seva història sumant 5.580 milions d’euros en 2021, dels quals 5.013 són actius sota gestió i 567 d’inversió creditícia. El total de volum d’actius sota gestió va ascendir a 30.280 milions, un 19,8% més, i el total d’inversió creditícia a 2.507 milions d’euros.
D’altra banda, pel que fa a la solvència i liquiditat, el grup assegura que “els principals indicadors confirmen la robustesa del model de negoci”. Així, exposen un ROE del 4,71% i un ROTE d’un 11,6%. A més, la ràtio de solvència TIER1 es va situar en un 17,17% consolidat i un 29,99% a Andorra. La ràtio de liquidat LCR es va mantenir per sobre del coeficient de cobertura de liquidat mínim del 100% amb un 189,50%. La ràtio de morositat va disminuir fins a l’1,98%.