La situació fa temps que està tensa. Saber ara, però, que hi ha una data límit a partir de la qual els explotadors de l’exitós centre comercial lauredià han d’abandonar sí o sí aquell recinte hauria incrementat la tensió per totes les parts. L’empresa ha de treure com sigui tan estoc com pugui per evitar mudances o com se li vulgui dir i, sobretot, per facturar i poder assumir tots els compromisos que té. Els endarrerits amb la propietat de la parcel·la ja els va saldar. Però queden deutes, entre altres, amb proveïdors i la liquidació del personal, que no es preveu ni senzilla ni poc quantiosa.
I aquí rau, segons diverses fonts, un dels grans problemes que s’estan vivint. Segons diferents treballadors, com més va més pressió hi ha vers els empleats. Especialment, contra aquells que porten més anys i, per tant, la liquidació dels quals, òbviament, és més cara. Des que va quedar clar que hi hauria desnonament, ja fa uns quants mesos, les societats que exploten l’hipermercat i que tenen contractats els treballadors va començar a aprimar la nòmina de treballadors.
Això ha obligat, de retruc, a modificar calendaris de treball o, fins i tot, a canviar la composició d’algunes seccions i, per tant, a passar alguns treballadors que estaven avesats a fer una determinada feina a fer-ne una altra, en alguns casos, totalment nova. Algunes situacions es considerarien com de cert assetjament laboral, un fet que les fonts empresarials consultades han negat del dret i del revés tot i reconeixent que de nerviosisme és evident que n’hi ha. Per a tots i per a tothom.
Els agents de la policia que han acudit aquest diumenge, a 2/4 de 10 del matí, al centre comercial, s’haurien limitat a constatar el fet i deixar clar a les dues parts que es tracta d’una discussió d’àmbit civil que hauran de resoldre davant l’autoritat escaient
El darrer capítol s’hauria viscut entre divendres i aquest diumenge. Fonts properes als treballadors han assegurat que en un intent més de despatxar empleats de llarga durada, de força antiguitat, aquests darrers dies els vigilants de seguretat haurien pressionat almenys tres treballadors perquè signessin la baixa voluntària. No quedaria clar si algun d’ells ho va fer. Però sembla evident que almenys dos no ho han fet. En aquest sentit, se’ls hauria comunicat una suspensió de sou i de feina d’un mes.
Ls fonts empresarials consultades han admès, efectivament, que hi ha l’esmentada suspensió de sou i de feina però que no es deu a cap assetjament sinó que respon a “un expedient laboral obert arran de la constatació que tres persones, que integren la direcció, haurien sostret material, productes, sense cap autorització”. Segons les fonts empresarials consultades haurien estat altres companys de feina els que haurien advertit de la situació i existirien gravacions que corroboren els fets, que hi ha intenció de denunciar a la policia.
De fet, agents requerits pels vigilants de seguretat s’han hagut de presentar aquest matí, a 2/4 de 10, a l’establiment lauredià per constatar la insistència de dues treballadores en voler accedir al recinte laboral quan els guàrdies de seguretat els havien comunicat que no ho podien fer. Els agents de la policia s’haurien limitat a constatar el fet i deixar clar a les dues parts que es tracta d’una discussió d’àmbit civil que hauran de resoldre davant l’autoritat escaient. Les treballadores haurien abandonat el centre després i no descarten emprendre accions legals contra l’empresa. Les fonts laborals consultades no han pogut concretar l’afer dels productes. Sí que han admès que hi ha diferències de criteri en relació a articles defectuosos que suposadament els empleats poden adquirir a un cost molt més baix del seu preu de venda. Els propers mesos, malauradament, es preveuen caldejats al tomb del Punt de Trobada i la seva sortida del terreny dels Mallol.
Comentaris (13)