El programa estadístic anual incorporarà set noves activitats el 2025

El nou programa aprovat pel Consell Andorrà d’Estadística n’oferirà un total de 217 i s’espera que amb aquestes es completi el pla estadístic 2022-2025

Reunió del Consell Andorrà d'Estadística. Govern d'Andorra

El Consell Andorrà d’Estadística ha aprovat el nou programa estadístic 2025 que conté 217 activitats i que demà se sotmetrà a l’aprovació del Govern. Es preveu que un cop finalitzat el Programa 2025, el grau de desplegament acumulat del pla estadístic 2022-2025 sigui del 100%, ja que a les 228 activitats aprovades per la Llei l’any 2022, se n’hi han afegit dos de noves: una al Programa 2024 i l’altre el 2025, sumant un total de 230 activitats. 

S’inclouran en aquest programa 2025 les activitats estadístiques sobre les filials de les empreses, un índex de cost laboral harmonitzat, un balanç energètic, una enquesta a la joventut, un model genèric del procés estadístic (GSBPM) i un model genèric de la informació estadística (GSIM).

S’afegirà com a nova a activitat l’eina que centralitzarà tota la informació sobre els fluxos energètics d’Andorra

També s’afegirà com a nova a activitat, el Registre Energètic Nacional (REN), l’eina que centralitzarà tota la informació sobre els fluxos energètics d’Andorra que donarà compliment al que estableix la llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc).

El Consell Andorrà d’Estadística és un òrgan de caràcter consultiu, de participació social d’informants, productors i usuaris de les estadístiques públiques d’Andorra, que assisteix les institucions i els òrgans del Sistema estadístic del Principat per a la millor governança de l’estadística oficial d’Andorra. Es reuneixen en sessió ordinària, almenys una vegada l’any, i està composat actualment per 18 membres, amb la presidència que recau en la ministra Conxita Marsol, responsable d’Estadística.

Hi participa el director del departament d’Estadística com a secretari, un funcionari del mateix departament com a secretari d’actes i 15 representants del sistema estadístic (Consell General, comuns, el Govern, Autoritat Financera Andorrana (AFA), parapúbliques, Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), confederació dels sindicats, Confederació Empresarial Andorrana (CEA), l’Agència de Protecció de Dades Personals (APDA), Andorra Recerca i Innovació (ARI), el Centre de Recerca Sociològica d’Andorra Recerca i Innovació, usuaris, comunitat científica, societat civil i enquestats.

Etiquetes: