El programa de digitalització d’empreses dobla el seu pressupost per al 2025 arribant al mig milió

Segons ha anunciat el secretari d’Estat de Transformació Digital, Marc Rossell, l’augment és degut a l’èxit que ha obtingut la darrera convocatòria, per la qual es va exhaurir la totalitat de la partida (250.000 euros)

El secretari d‘Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell.
El secretari d‘Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell. Govern Andorra

La partida pressupostària per al programa de digitalització d’empreses (PDE) per aquest 2025 s’incrementarà fins als 500.000 euros. Així ho ha confirmat el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, que ha presentat aquest dilluns una nova convocatòria per enguany amb l’objectiu “d’estar al costat del teixit empresarial del país”, prioritzant els proveïdors nacionals -actualment hi ha més de 150 empreses- i amb algunes novetats, com per exemple la incorporació de solucions i eines basades en la intel·ligència artificial.

La nova partida, aprovada el dimecres passat en el marc del consell de ministres, entrarà en vigor a partir del pròxim dilluns 17 de març. Segons ha explicat Rossell, amb el pas dels anys, el programa ha evolucionat per millorar els serveis a les empreses en el seu procés de digitalització des del seu llançament, amb l’objectiu d’assolir l’any 2030 una nota pròxima al 8 pel que fa a l’escala de maduresa digital mitjana del teixit empresarial. Actualment, el Principat està valorat amb un 4,31, tot i que ha presentat una gran evolució tenint en compte que, fa només tres anys, la qualificació era de 3,1.

Antecedents i context del Programa de Digitalització d'Empreses (PDE).
Antecedents i context del Programa de Digitalització d'Empreses (PDE).

Enguany, el programa d’assessorament, que ha sofert diverses modificacions per facilitar l’accés a més empreses, “ja es troba consolidat i aporta solucions a les empreses del país”. S’han passat més de 350 qüestionaris de maduresa digital i s’han aprovat més de 170 subvencions. Actualment, consta de diversos paquets especialitzats per diferents sectors, dividits en comerços, hostaleria, despatxos professionals i restauració. Les millores inclouen un llenguatge més clar i proper, la incorporació de la intel·ligència artificial com a nova dimensió d’anàlisi i l’avaluació del progrés de les empreses participants a través d’un segon enviament dels qüestionaris.

S’ha actualitzat el catàleg de solucions transversals amb nous paquets de ciberseguretat, analítica i explotació de dades (BI) i intel·ligència artificial que promouen diversos proveïdors nacionals, un dels objectius de la corporació, ja que actualment es compta amb més de 150 empreses del país. El catàleg és accessible a través d’Andorra Digital, l’ens que, segons Rossell “compta amb una visió de país i ha de ser l’eina d’impuls per acompanyar aquesta transformació”, tot i dependre de la secretaria d’Estat.

Actualització del catàleg de subvencions digitals.
Actualització del catàleg de subvencions digitals.

“Es mantenen els imports dels paquets que s’havien previst per al 2024, però sí que s’han ajustat els percentatges màxims subvencionables per garantir que aquest pressupost arribi a més empreses del teixit empresarial andorrà”, ha puntualitzat el secretari d’Estat, que preveu un programa exitós, tenint en compte que la partida per al 2024 va exhaurir-se ràpidament. En aquest sentit, ha explicat que els paquets anaven en funció de la quantitat de treballadors de l’empresa, i eren de 2.000 (grans empreses), 4.000 (mitjanes) o 6.000 euros (petites). En aquest cas, però, l’import màxim subvencionat “serà un percentatge respecte al pressupost que tingui la solució digital que surt de la necessitat de l’empresa”.

Comentaris (2)

Trending