L’oposició carrega contra Casal i nega la voluntat de consens de la majoria en la llei òmnibus

Els grups han rebut amb estupefacció les declaracions del ministre portaveu sobre el motiu de l’ajornament de la votació del text i asseguren que s’ha fet perquè el text s’ha de revisar tècnicament; Andorra Endavant voldria portar la llei al Tribunal Constitucional si aconsegueix reunir sis signatures

L'oposició ha rebut amb estupefacció les paraules de Guillem Casal.
L'oposició ha rebut amb estupefacció les paraules de Guillem Casal. Sergi Pérez / Consell General

El ministre portaveu, Guillem Casal, justificava l’endarreriment en la votació del projecte de llei de creixement sostenible i dret a l’habitatge “per buscar el màxim consens”. Aquestes declaracions han causat estupefacció en els grups parlamentaris de l’oposició, que consideren que no s’ajusten a la realitat i que el fet que no es voti en la sessió del Consell General prevista pel dia 30 de gener no és per intentar buscar el màxim consens, sinó que s’ha decidit posar-la al ple del 6 de març perquè sigui revisada tècnicament.

La indignació dels diferents partits és important. El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, admet que “hi ha hagut esforços per part de membres del grup demòcrata per apropar posicions, però DA és una coalició molt variada que respon a interessos particulars que es troben fora del Consell General”. Afegeix que “és impossible arribar a acords sobre les mesures importants d’habitatge. És la política de dur a terme el menor nombre possible de canvis perquè sembli que es respon als problemes”.

El ministre portaveu, Guillem Casal.

Relacionat

L’executiu justifica l’endarreriment en l’aprovació de la llei òmnibus per buscar el màxim consens

El president del Partit Socialdemòcrata i conseller general, Pere Baró, critica que “es parli de consens quan des d’un principi es va fer de forma unilateral, carregant-se el treball que s’estava fent des del Consell”. Remarca que “consens vol dir arribar a un acord i no dir sí al que Govern proposi”. En el cas de les esmenes que van proposar, diu, se n’han rebutjat gairebé el 99%.

Per la seva part, la presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, remarca que “el ministre Casal està molt lluny de la realitat perquè no hi haurà consens”. Diu que “no recordo haver tingut mai tanta pressió per aprovar una llei i calia fer les coses bé i amb coherència”. Té clar que és un text que “no es podrà aplicar, sobretot pel que fa a la cessió obligatòria dels pisos buits”. La voluntat de la formació és poder portar el text, un cop s’aprovi i entri en vigor, al Tribunal Constitucional, però li mancaria tres signatures de consellers que hi votin en contra. En aquest sentit, insisteix que “no respecta la propietat privada”.

Comentaris

Trending