“Hem volgut fer paquets més personalitzats, escoltant les necessitats i intentant cada cop més assolir el grau de maduresa digital que pretén i preveu l’estratègia de transformació digital i de país que preveu que el 2030 s’arribi a una nota de 8 sobre 10 a nivell de maduresa digital”, ha destacat el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, en una roda de premsa aquest dilluns.
Així, el nou programa de digitalització de les empreses “manté tot el que tenia fins ara”, però a més hi afegeix paquets de solucions digitals específiques per sectors (comerç, restauració, hoteleria i despatxos professionals) a més d’una línia de solucions transversals.
El Govern ha previst una dotació de 250.000 euros per al 2024
El Govern ha previst una partida de 250.000 euros per a tot el 2024 i destaca que al programa s’hi poden sumar “totes” les empreses del país, tant si ja han començat a implementar elements de digitalització com no.
Les ajudes van dels 6.000 euros per a microempreses (d’1 a 5 treballadors) fins als 3.000 euros per a grans empreses (més de 100 treballadors) i segons ha detallat Rossell es podrà subvencions, per exemple, el desenvolupament de la pàgina web per disposar d’una botiga en línia o formacions en digitalització en el cas del paquet transversal.
Més concretament, per al comerç s’ofereix subvencionar la digitalització de la gestió interna i la venda en línia, per a l’hostaleria i la restauració l’ajut s’acompanyarà d’un impuls a les eines per fer reserves en línia i gestionar l’atenció al client. Als despatxos professionals també se’ls podrà subvencionar l’analítica de dades i l’impuls dels processos de digitalització.
Per tal d’assegurar que tothom coneix el nou programa, el secretari d’Estat ha explicat que es farà comunicació porta a porta.
ÍNDEX
Amb les novetats introduïdes el Govern preveu seguir avançant en el camp de la digitalització de les empreses alhora que també es treballa en aquesta línia des de l’administració. De fet, els darrers anys ja s’ha fet un salt important, tal com mostren les dades que ha presentat Rossell en relació amb l’índex europeu d’economia i societat digital corresponent al 2023.
El 2019 Andorra ocupava la posició 26, “a la cua dels països europeus”, el 2020 es fixa la digitalització com a prioritat i s’aconsegueix que el 2021 s’arribi a la posició 23, mentre que a finals del 2023 ja s’havia arribat a la posició 11, escalant 12 llocs en dos anys. “Estem per sobre de la mitjana europea, per tant molt orgullosos i satisfets perquè s’ha assolit l’objectiu amb escreix”, ha afirmat el secretari d’Estat.
“Estem per sobre de la mitjana europea, per tant molt orgullosos i satisfets perquè s’ha assolit l’objectiu amb escreix”, ha afirmat
Desglossant l’índex, en competències digitals es passa de la posició 29 el 2019, a la posició 4 el 2023, amb tots els indicadors per sobre de la mitjana europea.
En infraestructures digitals s’ha mantingut la primera posició des del 2019, fet que Rossell ha qualificat de “gran èxit”, posant especial èmfasi en el desplegament de la cobertura de fibra òptica i la cobertura 5G.
En transformació digital de les empreses s’està a la posició 21, lleugerament per sota de la mitjana europea, i per tant, aquest és un dels àmbits on hi ha camí per recórrer i motiu pel qual s’incideix amb el programa de digitalització de les empreses.
Finalment, en la digitalització dels serveis públics també s’està per sota de la mitjana de la UE, ocupant la posició 27.
Rossell ha assegurat que el balanç és “molt positiu” perquè s’ha assolit un índex per sobre de la mitjana europea en 4 anys, en la meitat dels indicadors s’està per sobre i s’ha millorat en 30 dels 32 indicadors.
Comentaris (2)