El grup Andbank obté un benefici el 2022 de 30 milions d’euros

Tot i l’increment de l’11% respecte del 2021 i l’èxit de projectes com MyAndbank, l’entitat dels Reig i els Cerqueda queda a la cua, quant a guanys, entre les entitats bancàries del país

Comentaris

Seu central d'Andbank.
Seu central d'Andbank. Toni Solanelles

El grup Andbank va tancar el 2022 amb un benefici de 30 milions d'euros, un 11% més respecte a l'exercici anterior, i amb un volum de negoci de 34.333 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 5%. Tot i això, quant a guanys, queda el darrer dels tres grups bancaris establerts al país. Projectes com MyAndbank, però, l’estan permetent remuntar.

Els actius sota gestió van créixer fins als 31.241 milions d'euros, un 3% més malgrat les caigudes dels mercats que es van succeir al llarg de l'any, i la inversió creditícia va augmentar un 23%, fins als 3.092 milions d’euros. El 2022, Andbank va sumar 3.257 milions d'euros en noves posicions de clients, xifra rècord de captació orgànica neta.

Aquest increment respon fonamentalment a la confiança dels clients en l'entitat, a l'obertura de nous centres de banca privada, a la incorporació de banquers i a l'aposta del banc per projectes com MyInvestor a Espanya o Myandbank a Andorra, amb la finalitat d'adaptar-se a clients més digitals i democratitzar les inversions.

Segons el president d’Andbank, Manel Cerqueda, “la nostra especialització és clau per a continuar creixent en situacions complexes dels mercats financers”. El CEO del grup, Carlos Aso, destaca en aquest context la importància “d’oferir un servei diferencial basat en la proximitat, el servei, la tecnologia i el producte que realment aporti valor als clients”.

PRINCIPALS INDICADORS

Andbank va tancar 2022 amb un ROTE (rendibilitat sobre el patrimoni tangible) d'un 11,1%, indicador de rendibilitat que confirma la robustesa del model de negoci del Grup. Així mateix, l'entitat va continuar amb la gestió de la seva eficiència incrementant els seus recursos propis fins als 606 milions d'euros i situant un any més les seves ràtios de solvència i liquiditat per sobre dels paràmetres exigits pels acords de Basilea III i per sobre de la mitjana europea.

En aquest sentit, la ràtio de solvència TIER1 es va situar en un 15,7% consolidat i un 27% a Andorra. La ràtio de liquiditat LCR es va mantenir en 234%, molt per sobre del coeficient de cobertura de liquiditat mínim del 100%, i la ràtio LTD (Loan to Diposit) es va situar en el 60%. Per altra part, la ràtio de morositat va descendir fins al 1,6%, una de les més baixes del sector.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending