Preguntat sobre la qüestió en la roda de premsa posterior al consell de ministres, Casal ha volgut remarcar que “el departament de Treball no ha rebut cap queixa o denúncia”. Això es deu, com ja ha explicat Altaveu, al desconeixement expressat pel personal afectat, d’origen peruà, sobre quines opcions tenen per posar en coneixement de les autoritats la seva situació. En tot cas, ha deixat clar el portaveu que “no vull dir que no siguin certs” i ha “lamentat profundament que hagi ocorregut en una obra d’un organisme públic però, de fet, a qualsevol del país”. Així, ha remarcat que “no ens fa especial il·lusió ni ens honora que hi hagi aquest tracte des de les empreses”.
Casal ha volgut remarcar que, si aquesta denúncia arriba, “Treball n’analitza totes i, si cal, obre els expedients corresponents”. Per això, ha volgut “animar el conjunt de treballadors” a presentar aquestes accions perquè “si hi ha aquest tracte, és lícit posar una queixa”. I ha assegurat que “la voluntat no és deixar-la sota una pila de papers; si es presenta, es farà el seguiment, com s’ha fet fins ara”.
En canvi, quan se li ha demanat si Immigració fa algun control del compliment de les condicions marcades als contractes que se’ls han de fer arribar per obtenir el permís temporal de residència, ha admès que no ho sabia, però ha volgut trencar una llança en favor del departament. S’ha fet feina, sí, però a posterior un cop hi ha hagut denúncies. “S’han fet les inspeccions i les indagacions pertinents; hi ha una proactivitat”, ha afirmat.
També ha volgut recordar que la concessió d’una obra a una empresa es fa “en funció d’uns criteris tècnics”. Així, ha indicat que “no s’arriba a valorar les condicions dels treballadors, ja que aquestes ja estan subjectes al Codi de Relacions Laborals”. I, per tant, se suposa que “s’ha de complir aquesta normativa”.