Així ho ha apuntat el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné. Govern va autoritzar dimecres FEDA a aplicar l’increment que la companyia havia demanat al pressupost, un 4,2%. Es tracta de la xifra d’inflació amb la qual, en el moment d’elaborar els comptes, es calculava que acabaria el 2023. Finalment, però, acabarà sent més alta, vorejant el 5% en funció de l’evolució dels preus del desembre.
Aquesta mesura, però, contrasta amb el fet que FEDA preveu tancar l’any amb 20 milions de beneficis. D’aquesta forma, posa fi a dos exercicis molt negatius, especialment el 2022. Aquests mals resultats ja van comportar dos increments tarifaris, als quals se suma l’ara anunciat. Els resultats del 2023, cal recordar, seran tot un rècord per a la companyia. Això fa que molts ciutadans no entenguin la decisió d’apujar preus.
Forné però, ha volgut defensar que la mesura és necessària. “FEDA ha tingut beneficis, però l’any passat va tenir pèrdues rècord i ni tan sols amb el resultat d’enguany s’ha recuperat”, ha apuntat. A banda, recorda que “estem en un context d’inflació, que enfila les despeses en materials i en personal”. Per això, entén, cal aplicar aquest increment.
“Es va estimar oportú i prudent apujar aquest 4,2%”, ha indicat, tot posant en relleu que serà “per sota l’IPC”, ha manifestat. En aquest sentit, considera que “a part de cobrir les despeses, cal també recuperar les pèrdues i garantir un preu de la llum competitiu”.
També defensa que l’impacte al consumidor no serà excessiu. “Parlem d’uns dos euros en el que seria un rebut estàndard”, ha afirmat. I amb aquest esforç extra dels clients, “ens permetran cobrir les despeses de FEDA per seguir fent inversions a curt i llarg termini”.
Comentaris (6)