El Govern assegura que els ERTOs no pagats són d’empreses amb deutes amb l’administració

Espot avança que es contactarà amb totes les societats i si aquestes presenten “una proposta seriosa” per regularitzar la situació, se serà “flexible” i s’acceptarà la petició

Xavier Espot, durant la compareixença de premsa.
Xavier Espot, durant la compareixença de premsa.

El Govern xifra en 200 empreses i 1.100 treballadors els afectats pel no cobrament de les prestacions previstes amb les suspensions temporals de contracte o les reduccions de jornada, la versió andorrana dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). I atribueix aquesta situació al fet que aquests negocis tenen deutes amb l’administració i, per tant, amb la llei a la mà no es podrien acollir a la mesura. Tot i això ha assegurat que es vol acompanyar aquestes societats i, “si presenten una proposta seriosa” per pagar els diners, es gestionarà la petició.

Així ho ha explicat el cap de l’executiu, Xavier Espot, que ha apuntat que “per la informació que tinc, l’escull és que aquestes empreses tenen deutes i aquests no estan, per ara, en curs de regularització”. Per tant, “si no es paguen, no és pas per una mala gestió del Govern o de la CASS” sinó que “una impossibilitat legal”. En concret, que la Llei òmnibus deixa ben clar que a la mesura no es poden acollir aquelles societats que tinguin compromisos no satisfets amb alguna administració pública.

Això afectaria, ha indicat, un total de 200 empreses i 1.100 treballadors. Espot, però, ha volgut remarcar que la voluntat de l’executiu és ajudar-les perquè es pugui reconduir la situació. “Se les trucarà una per una per comunicar-los quin és el seu deute”, ha avançat el màxim responsable del Govern tot indicant que hi ha la disposició a escoltar “si hi ha una proposta seriosa de pagament” en el cas que aquest sigui molt elevat. “Si és així, estem disposats a fer una interpretació flexible de la llei i procedir al pagament”, ha apuntat.

Espot ha justificat que no es pot aplicar un ERTO a empreses que no hagin satisfet els deutes amb l’administració. “Hi ha societats que no han honorat els seus compromisos amb anterioritat i molts ciutadans no entendrien que les ajudéssim quan abans elles no han complert”, ha indicat. Tot i això, es deixa clar que “sabem que la part perjudicada en darrera instància és l’assalariada” i, per això, “intentarem acompanyar” les empreses per fer factible la regularització del deute i, per tant, la superació de l’escull que impedeix acollir-se a la mesura.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending