Des que el 2022 es va posar en marxa el programa de digitalització, 273 empreses s’hi han adherit, 103 de les quals s’hi han sumat des del 5 de juny, moment en què es va actualitzar el programa amb un nou sistema de paquets i noves subvencions. “Realment les mesures adoptades garanteixen l’impuls del programa”, ha constatat Rossell, que ha destacat que del centenar de nous adherits el 50% s’han acollit als serveis paquetitzats, mentre que la resta han accedit a altres solucions que ja oferia el programa des de l’inici.
Des del Govern s’ha concretat que el 74,81% de les demandes han estat d’empreses d’entre 1 i 5 treballadors i entre els serveis més demanats hi ha el desenvolupament web amb botiga en línia, posicionament web (SEO), formacions en digitalització, venda en línia o ciberseguretat entre altres.
Rossell també ha destacat que s’ha augmentat en un 20% el nombre d’empreses incloses en el catàleg de proveïdors a nivell nacional de solucions tecnològiques de digitalització, i ara ja en són 118.
L’èxit del programa ha fet que en tan sols dos mesos s’hagi esgotat la partida de gairebé 290.000 euros que s’havia previst per aquest any, de manera que aquest dimecres el consell de ministres ha acordat una ampliació del pressupost del programa de 260.000 euros més, fent que pràcticament es dobli la partida inicial. Així, en tot el 2024 s’hauran destinat pràcticament 550.000 euros al programa de digitalització.
El secretari d’Estat ha atribuït el creixement al reforç del programa i a l’escolta dels proveïdors i les empreses per ser conscients de les necessitats que tenen i les solucions que necessiten. “Ens ha permès fer un salt quantitatiu i qualitatiu”, ha afirmat.
Des de l’executiu es té la voluntat de continuar millorant el servei que s’ofereix i en aquest sentit el secretari d’Estat ha explicat que es preparen noves accions comunicatives per difondre el programa a possibles empreses beneficiàries.
Comentaris (1)