Es recullen més de 400 propostes per millorar el transport públic

Les vuit reunions del procés participatiu han comptat amb la participació de més de 200 persones que han aportat idees; totes elles s’analitzaran ara per veure quines són factibles i es poden implementar

Una de les reunions celebrades.

Més de 200 persones, en concret 202, han pres part de es diferents trobades de procés participatiu per copsar idees per millorar el funcionament del transport públic. En total, s’han recollit 412 propostes. Ara, s’agruparan per temàtiques i s’encetarà el procés d’analitzar-les i veure si és factible o no implementar-les en el futur.

El procés ha estat impulsat per les secretaries d’Estat de Mobilitat i Participació Ciutadana. L’objectiu era conèixer les proposes de millora i l’opinió de la ciutadania sobre el transport públic. S’han fet vuit reunions presencials, una a cada parròquia més una altra al Pas de la Casa.

Les diverses trobades han servit per poder conèixer de primera mà quina és l’opinió dels usuaris del transport públic nacional i en total s’han recollit 412 propostes (311 presencials, 33 de forma telemàtica, 26 procedents dels tallers fets amb els joves i 42 d’agents específics). Segons s’ha informat des de Govern, ara s’agruparan per temàtiques i també se sistematitzaran per poder-les avaluar.

A més de la participació de la ciutadania i la implicació dels representants dels sectors implicats en la mobilitat -com ara del turisme, transports o medi ambient-, també s’ha apropat el procés a les escoles amb la col·laboració del Fòrum de la Joventut d’Andorra. Així, hi han participat 173 joves en 8 tallers fets als centres de secundària i al Consell dels Joves d’Andorra la Vella.

Un cop finalitzada la fase de debat i deliberació oberta a tothom, el 29 de febrer es durà a terme una sessió plenària amb les persones i entitats participants perquè puguin conèixer i verificar la totalitat de les propostes sorgides al procés participatiu. Posteriorment, s’iniciarà la fase de valoració de totes i cadascuna de les aportacions recollides amb l’objectiu de donar-los una resposta argumentada i justificada. Es garanteix la traçabilitat del procés, és a dir, el tractament que es dona a totes i cadascuna de les aportacions a través d’actes i informes de les sessions i dels resultats, que seran publicats a la plataforma Visc.ad.