Així ho ha apuntat el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, tot sortint al pas de les demandes que s’han fet arribar des dels sectors empresarials als quals toca de ple la impossibilitat d’arribada de visitants i turistes arran de les restriccions adoptades a França i Catalunya per combatre l’expansió del coronavirus. Representant d’aquests àmbits posaven en relleu que hi havia negocis que, vistos els resultats més que acceptables aconseguits durant l’estiu, no podrien complir un dels requisits marcats a la llei per tornar a demanar un ERTO: demostrar que, comparativament amb el mateix període del 2019, la xifra de negoci entre abril i setembre havia caigut un 50% o més.
El ministre, però, ha volgut recordar que la normativa que regula la versió andorrana d’aquestes figures preveu una segona casuística. I a aquesta és la que es podran aferrar aquestes empreses. En concret, que es posi en perill la viabilitat del negoci.
“Ara estem treballant activament, entre Finances i el ministeri d’Economia, però també amb el Col·legi d’Economistes, per poder objectivar al màxim possible què vol dir que estigui en risc la viabilitat de l’empresa”, ha explicat Jover. Així, ha avançat que “aquest element ens ha de donar una certa flexibilitat per a aquelles societats que no arribin al 50% de caiguda però que podrien tenir dificultats per l’aturada d’activitat”. Així, s’entén que “se’ls podrà ajudar i treure’ls-hi una part de la càrrega salarial”.