Núñez era una de les persones, dels especialistes en matèria financera, bancària, que BPA-Banco Madrid va incorporar perquè contribuís a fer un major i alhora millor tasca de control de la filial espanyola. No perquè no s’estigués fent bé, sinó perquè es volien implementar els estàndards més elevats a nivell internacional en matèria de control i de prevenció del blanqueig. I el millor seguiment de mercats i altres eines per oferir el millor servei al client. Soledad Núñez és una primera espasa en la matèria. De fet, ja tenia un enorme bagatge quan va aterrar a Banco Madrid.
La nova subgovernadora del Banc d’Espanya -sense el suport del PP, que la considera massa propera al PSOE tot i que ha estat elegida pels seus coneixements tècnics-, és coneixedora del banc central espanyol des de finals de la dècada de 1980, quan va iniciar la seva carrera com a economista. Del Banc d’Espanya va fer el salt al departament de Renda Fixa de Lehman Brothers a Londres per tornar al Banc d'Espanya ja com a economista en cap.
Va treballar també per al Banc d'Anglaterra abans de ser un alt càrrec del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, com a directora general de Política Econòmica a l’Oficina Econòmica del president. Va ser directora general del Tresor (2005-2011) també amb l’executiu socialista espanyol. Entre el 2012 i el 2015 va assessorar la CNMV, va ocupar el càrrec de vicepresidenta del Comitè de Serveis Financers de la Unió Europea (UE) i va ser, com s’ha dit, consellera independent a Banco Madrid i presidenta del Comitè de Riscos d’aquesta entitat.
Des de la seva incorporació com a economista al Banc d'Espanya el 1987, Núñez ha treballat a les direccions generals d'Operacions, Mercats i Sistemes de Pagaments i d'Economia i Estadística. Durant períodes de la dècada passada i des del 2018 ha estat membre del consell de govern i de la comissió executiva del Banc d'Espanya, la casa on va tornar com a assessora sènior de la direcció general d'Estabilitat Financera, Regulació i Resolució fa nou anys.
Comentaris (2)