El dirigent de la patronal no ha negat que l’acord pot tenir efectes beneficiosos per al teixit econòmic andorrà i, particularment, per a les empreses familiars, però tampoc amaga que hi ha una certa preocupació per l’impacte que pot causar. I així, ha indicat, s’ha traslladat tant als grups polítics com a Govern. I amb l’executiu s’està pendent de noves trobades per acabar de “valorar la seva capacitat d’acompanyament en aquest viatge que estem emprenent tots plegats”.
I això, ha remarcat, serà un punt clau que pesarà decisivament en la postura que, finalment, adopti l’EFA. “Els beneficis de l’acord són si les empreses andorranes són capaces de ser competitives en un mercat de 400 milions de clients”, ha manifestat. Ara bé, també ha avisat que “hem de vetllar perquè hi hagi aquesta capacitat d’acompanyament i realment ho puguin ser”.
A banda, Armengol ha posat en relleu un detall que, de moment, fa que no hagin de córrer a l’hora de decantar-se per un sí o un no: el fet que no hi hagi data encara fixada pel referèndum i que aquesta pugui acabar endarrerint-se si l’acord és considerat mixt des de la Comissió Europea. Per això, “preferim esperar encara a les converses amb el Govern, ja que els temps no són ara els mateixos”.
Per a l’EFA, doncs, l’acord representa un repte, igual que ho és l’auge de la intel·ligència artificial, temàtica que s’abordarà en el 22è Fòrum que l’entitat celebrarà el 29 de novembre. L’acte comptarà amb la participació d’experts en la matèria com el fundador de Purpose Aliance, Franisco Palao, l’informàtic Ramon López, l’advocat Albert Cortina o la directora del centre de recerca Data Science and Artificial Inteligence de la Universitat Politècnica de Catalunya, Karina Gibert. També hi participarà el copresident del grup Barceló, Simón Pedró Barceló. L’acte comptarà amb l’obertura per part del secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, i amb el discurs de clausura per part del cap de Govern, Xavier Espot.
“Estem en plena moda de la intel·ligència artificial i ens centrarem a com pot ajudar les empreses familiars i posar en relleu els riscos i les oportunitats que comporten”, ha avançat Armengol, que ha posat en relleu que “moltes empreses ja s’estan digitalitzant”, procés clau perquè “si no, es quedaran enrere en distribució, comercialització o producció”. Per això, “entenem que és un moment ideal per parlar de la IA sense oblidar l’aspecte més filosòfic i ètic”.
Comentaris (2)