Les trobades es van iniciar la setmana passada amb els representants d’Andorra Endavant (amb Carine Montaner i Noemí Amador) i, ja dijous, amb Demòcrates -van assistir Jordi Jordana, Maria Martisella i Meritxell López, abordant temes com “la situació política i prioritats per assegurar la competitivitat de l’empresa i la diversificació de l’economia”. Divendres va ser el torn de Cerni Escalé, per Concòrdia, i aquest dilluns s’ha tancat el cercle amb els socialdemòcrates, tot i que encara divendres vinent hi ha prevista la trobada amb Pintos.
Des de l’EFA, s’apunta que la iniciativa “s’emmarca en l’activitat pròpia de l’entitat”. Així, amb aquestes reunions “es recull el parer dels diferents actors polítics en dossiers d’interès econòmic i social, analitzant l’escenari polític i identificant afers prioritaris”. D’aquesta forma, es considera que es treballa per “assegurar la competitivitat de les empreses i la diversificació de l’economia”.
Ara bé, les trobades, també van servir per exposar als grups la posició sobre aquests afers que té l’EFA. Principalment, dos àmbits. Un, la llei pel creixement sostenible i pel dret a l’habitatge. L’altre, com pot afectar a les empreses andorranes l’acord d’associació si aquest acaba sent validat en referèndum. En aquest sentit, l’entitat ha expressat la necessitat que, en cas que tiri endavant, hi hagi “acompanyament” a les empreses des del Govern, especialment en aquests sectors que més puguin veure’s afectats.
Des dels grups s’ha valorat positivament la iniciativa de l’EFA de mantenir aquestes trobades. “Un intercanvi d’opinions sobre els temes que hi ha d’actualitat”, ha explicat Jordi Jordana, des de Demòcrates. No amaga que algunes d’aquestes opinions són “punts de vista diferents” en alguns aspectes, com ara amb la llei òmnibus. En tot cas, remarca que “això forma part de la normalitat” al mateix temps que deixa clar que la voluntat és “mantenir la línia del text”, tot i insistir que “són opinions que s’han de valorar perquè són empreses que estan en el dia a dia”.
Des del PS, Judith Casal també ha considerat positiu que es facin aquesta mena de trobades. “És una molt bona iniciativa. L’entenc com a un mecanisme d’interlocució entre una associació empresarial vinculada a la societat i civil i aquells que estem a les institucions per poder fer feina conjunta”, ha indicat.