L’economia andorrana creix un 2,6% durant el tercer trimestre

El PIB del país es va veure impulsat especialment pel comportament de la construcció (+8,1%) i la indústria (+5,6%), mentre que la resta de sectors, tot i registrar xifres positives, evolucionen a un ritme més moderat

Comentaris

La construcció continua tibant del carro.
La construcció continua tibant del carro. ARXIU

L’economia andorrana continua mantenint un bon ritme. Almenys, si s’agafen les dades macro, com ara el producte interior brut (PIB). Al tercer trimestre, va experimentar un creixement del 2,6%, el més fort de tot l’any. Novament, la construcció continua sent el sector més dinàmic, però hi ha una acceleració de la indústria i un bon comportament dels serveis. En canvi, l’agricultura, tot i créixer, ho fa a un ritme molt lent, de tot just el 0,3%.

Així ho ha fet públic aquest dijous el departament d’Estadística. Entre juliol i setembre, l’economia andorrana va créixer un 2,6%. Es tracta del millor trimestre des d’inicis del 2023. Els dos anteriors del 2024 també havien estat positius, però no pas amb tanta força (2,2% i 1,8% respectivament).

En aquest sentit, es pot parlar que l’evolució és positiva en tots els sectors, ara bé, amb ritmes diferents. La construcció segueix sent el més dinàmic i va créixer un 8,1% mentre que cal destacar també l’impuls agafat per la indústria, que passa del 2% del segon trimestre a fregar el 6% (5,8%). En canvi, a marxa més lenta es mou l’agricultura, amb només un 0,3%.

Evolució PIB Andorra.

Pel que fa als serveis, l’evolució és positiva també. De mitjana, un 2,3%. Ara bé, amb comportaments diferents segons el subsector. El més dinàmic és el financer i immobiliari -que inclou també les activitats professionals i tècniques-. Creix un 3,5%. Pel que fa als àmbits més vinculats al turisme (comerç, hostaleria, transport, informació i comunicació) la millora és més moderada, d’un 1,1%. Finalment, el sector de l’administració, l’educació i la sanitat ho fa en un 1,7%.

Si es compara amb les economies de l’entorn, l‘ ’andorrana se situa per sobre de la variació de la francesa (+1,2%) i de la mitjana de tota la Unió Europea (+1,0%). En canvi, el ritme de creixement queda per sota del que es registra a Espanya (3,4%).

Etiquetes

Comentaris

Trending