L’economia andorrana creix un 1,7% durant el segon trimestre

L’impuls encara molt fort de la construcció i un bon comportament dels serveis, especialment els financers, consoliden una estabilització del PIB força per sobre de la mitjana dels països de la Unió Europea

Un treballador d'un sector afí a la construcció.
Un treballador d'un sector afí a la construcció. ARXIU

L’economia andorrana segueix evolucionant de forma positiva. Cert, a un ritme inferior al registrat els anys posteriors a la pandèmia, però mantenint xifres positives i una certa estabilitat. El producte interior brut es va incrementar entre abril i juny un 1,7%. Novament, la construcció és el sector que més impulsa a l’alça aquesta xifra, seguit dels serveis, amb una notable contribució dels àmbits financers i immobiliaris.

Per tant, es manté una economia que segueix a un bon ritme. Descomptant els efectes de la inflació, el creixement encara és positiu i amb una xifra que s’estabilitza lleugerament per sota del 2%. Més concretament, un 1,7%. Es tracta d’una dada que supera de llarg la mitjana dels països de la Unió Europea (0,8%) i també queda per sobre del d’Espanya (0,8%) i França (0,2%), segons les dades d’Eurostat.

Per tant, es confirma una tendència que ja s’apuntava al llarg del 2023 -amb variacions de l’1,5% al segon i al tercer trimestre- i a l’inici d’aquest 2024 (amb un 1,9%). El creixement s’estabilitza entorn aquesta franja. Ara bé, no és pas homogeni. Hi ha sectors que continuen empenyent amb molta força i, en canvi, altres mantenen xifres més modestes o, fins i tot, negatives.

En el primer cas, novament, hi ha la construcció. Aquest segon trimestre va experimentar un increment del 6,6%, lleugerament per sota del 8,1% del primer. En canvi, la indústria segueix en dades negatives: -1,4%. Pel que fa a l’agricultura, es queda en el 0,6%.

L’altre sector que manté una xifra positiva són els serveis. Ara bé, en aquest cas també varia segons l’àmbit. Mentre que els negocis financers, immobiliaris, professionals i tècnics superen el 2% (2,2% més concretament), el comerç i l’hostaleria (0,6%) i l’educació, sanitat i serveis socials i personals (0,8%) creixent per a un ritme més lent.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending