Una desena de persones denuncien haver estat estafades per un mateix operador financer en línia

La policia investiga la presumpta estafa -sortosament i normalment en els casos tramesos de quantitats de pocs centenars d’euros- que hauria comès en residents al Principat la plataforma virtual FinoCapital

Una imatge del portal FinoCapital.
Una imatge del portal FinoCapital. ARXIU

Una desena de persones han posat en coneixement de manera formal el que presumptament seria una estafa en què s’haurien vist immersos en l’intent de guanyar diners fàcilment i de forma ràpida a través d’un dels múltiples operadors financers en línia que es poden trobar per Internet. La policia està acumulant diverses denúncies que, sortosament fins ara, la immensa majoria són d’uns pocs centenars d’euros.

Totes les denúncies que està tramitant el cos, segons fonts jurídiques que han impulsat algunes de les accions per tal que s’investigui i es miri d’incriminar els responsables del portal financer, tenen a veure amb la plataforma FinoCapital, que opera amb el domini .io. No seria en el primer país del món que l’esmentat portal, que opera en un mercat igual o molt similar al de Forex, rep denúncies. De fet, hi ha jutjats a Espanya que estan investigant casos pràcticament idèntics als que s’haurien donat al Principat.

Prometen una alta rendibilitat i un accés molt ràpid a la liquiditat. Evidentment, res de tot això es compleix quan es demana el retorn del capital invertit. Normalment, es tracta d’una estafa piramidal

La plataforma en qüestió assegura que “els nostres clients ens elogien pels nostres excel·lents resultats, servei personalitzat, coneixement expert i entrega a temps”. Ofereixen la possibilitat d’invertir en diferents actius i, sobretot, prometen una alta rendibilitat i un accés molt ràpid a la liquiditat. Evidentment, res de tot això es compleix quan es demana el retorn del capital invertit. Normalment, es tracta d’una estafa piramidal. De fet, això és el que haurà de determinar la policia. Habitualment s’enganxen els dits persones amb pocs coneixements financers però certa necessitat de diner amb rapidesa. Persones que volen multiplicar els seus estalvis, pocs o molts. Les fonts consultades no han pogut concretar el perfil del denunciant-estafat al país, encara que aparentment hi hauria una mica de tot.

El que sí que excepte en un cas, que el frau hauria arribat a diversos milers d’euros, la resta de denunciants no haurien perdut més d’uns quants centenars d’euros. Van fer inversions de 300, 500 euros, i en veure que els resultats eren nuls van fer marxa enrere -o millor dit, van desistir de seguir dipositant diners- i van presentar la pertinent denúncia, un pas que no sempre és evident per la vergonyeta d’haver-se posat en arenes movedisses que per a molts semblarien evidents.

Comentaris (5)

Trending