El Govern té interès en poder treure rendiment de l’aeroport d’Andorra-la Seu. Però no té pressa. Fonts properes a l’executiu reconeixen que és un sector molt complexe i que s’ha de ser molt prudent alhora que pacient per no caure en cap parany. La Generalitat sí que ha admès sense dubte que Andorra Airlines té intenció d’establir-se a les instal·lacions de Montferrer. Per ara, l’avió amb la retolació de la companyia catalana estarà estacionat a la plataforma aeroportuària.
El Govern treballa amb l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) en la definició d’una estratègia comercial per treure el millor rendiment possible de l’aeroport de la Seu, tenint en compte que es tracta de la instal·lació aeroportuària ara per ara de referència per al Principat. També s’han de definir les rutes que poden ser més interessants per al país. Es treballa, doncs, en una aliança público-privada que es considera que hauria de donar els millors resultats.
I no serà fins que estigui fet tot aquest treball d’anàlisi, o almenys aquesta és la previsió tant del sector públic com del privat implicats en la definició estratègica de l’explotació de l’aeroport de la Seu, que no es passarà a triar operadors. No seria fins llavors, doncs, que es passaria a parlar amb Andorra Airlines o amb qui fos. El trasllat de l’avió de Canary Fly noliejat per la companyia que lidera Jorge Soriano seria una mena de cop de puny sobre la taula.
Andorra Airlines voldria, suposadament, començar a operar en breu. La companyia comptaria amb el suport logístic de l’empresa canària, que ara mateix té suspeses fins al 21 de març les línies per a passatgers, i es dedicaria a comercialitzar els vols des de la Seu sense tenir cap aparell. Canary Fly, que té el seu centre d’interès inicial en els vols interinsulars canaris ‘low cost’, també té tractes amb la valenciana Air Nostrum, que al seu torn també té vincles amb Iberia. De fet, no és estrany que l’ATR72 retolat amb logotip d’Andorra Airlines i ara varat a la Seu vingués de València.
Comentaris