Andorra havia previst un creixement del PIB de l’1,6% per al 2023, però segons ha avançat la ministra de Presidència, Economia, Habitatge i Treball, Conxita Marsol, finalment la xifra “ha pujat moltíssim”. Tant que ha arribat al 2,6% (inicialment Marsol havia indicat que era del 2,4, però posteriorment des del Govern s'ha rectificat). “Això vol dir que l’economia funciona. Estem molt per sobre d’Espanya i França i de l’Eurozona”, ha destacat, però alhora ha reconegut que el país té reptes per davant i ha garantit que el Govern hi treballa per fer-hi front: accés a l’habitatge, poder adquisitiu o salaris. “En aquesta línia treballem, però l’economia funciona i és un pas important”.
I sobre el salaris, preguntada sobre la possibilitat que finalment patronal i sindicats no es posin d’acord per decidir com revaloritzar-los a final d’any, la titular d’Economia ha exposat que encara té esperances que es pugui assolir una entesa, però si no és així, no ha amagat, com ja ha anat dient en ocasions anteriors, que la idea de l’executiu és només “regular el salari mínim”.
En aquest cas, la previsió és apujar-lo per sobre de l’IPC, que ha aventurat que podria ser de l’1,8 o el 2% com a màxim. “La nostra voluntat és arribar al 60% del salari mitjà, per tant, el salari mínim l’hem d’apujar més que l’IPC”, ha manifestat, afegint que “no sé si anirem més lluny, és difícil”.
HABITATGE
D’altra banda i sobre el parc públic d’habitatges, ha avançat que si tot va bé, en una setmana o com a molt deu dies el consell de ministres aprovarà el preu assequible dels pisos propietat del Govern i per tant ja es podrà fer públic. “Estem avançant per millorar la situació de l’habitatge, que és un dels grans reptes del Govern i els que hi treballem hi hem destinat molta part del pressupost perquè sabem que és necessari”, ha argumentat.
Marsol també ha dit que “ara sí” estan a punt de treure el concurs per accedir als pisos de l’antic hotel Àrtic, a més de pisos a Sant Julià, uns habitatges que confia que tinguin més requesta que els del Pas de la Casa ja que són a parròquies on hi viu i hi treballa més gent. Tot i així, ha exposat que la pròrroga forçosa fins al 2027 “fa que moltes persones i famílies estiguin tranquil·les i nosaltres seguim treballant per quan sigui necessari disposar del parc públic d’habitatge”.