Construcció i immobiliaris alerten que la llei òmnibus posarà en risc 4.000 famílies del sector

En un comunicat conjunt, asseguren que el text vulnera la llibertat d’empresa, perpetuarà la crisi de l’habitatge i demanen que els grups parlamentaris presentin una esmena a la totalitat.

Comentaris

Blocs de pisos d'habitatge a Andorra la Vella.
Blocs de pisos d'habitatge a Andorra la Vella.

El sector immobiliari i de la construcció ha tornat a posar el crit al cel sobre els perjudicis, que al seu entendre, presenta la llei sobre l’habitatge i creixement sostenible. Consideren que el text que està a tràmit parlamentari vulnera la llibertat d’empresa i les mesures proposades “interfereixen greument la viabilitat dels negocis i estableixen un precedent que genera inseguretat jurídica”. En aquest sentit, han alertat que la legislació “posa en risc el futur de més de 4.000 famílies treballadores que dependent directament dels sectors afectats” i en lloc de solucionar la crisi la perpetuarà. Per això, demanen als grups parlamentaris que presentin una esmena a la totalitat.

L’Associació de Contractistes d’Obra (ACODA), el Col·legi de Gestors Immobiliaris (AGIA) o l’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI), entre altres entitats vinculades al sector de la construcció i immobiliari han realitzat un comunicat conjunt en què mostren el seu rebuig total a la llei òmnibus.

En primer lloc, asseguren que “vulnera la llibertat d’empresa, ja que planteja la impossibilitat de realitzar la pròpia activitat, de forma sobrevinguda, parcial o total d’alguns negocis, sense dret a indemnització”. Les mesures alerten que “interfereixen greument en la viabilitat dels negocis i estableixen un precedent perillós que genera inseguretat jurídica” i afegeixen que en lloc de resoldre la crisi de l’habitatge la perpetuen.

Les empreses afectades critiquen que la proposta continua provocant una reducció d’oferta de pisos, “cosa que augmenta la pressió sobre els preus i agreuja l’escassetat de preus assequibles”

Les empreses afectades critiquen que la proposta continua provocant una reducció d’oferta de pisos, “cosa que augmenta la pressió sobre els preus i agreuja l’escassetat de preus assequibles”. Això, diuen, “posa en risc el futur de més de 4.000 famílies treballadores que depenen directament dels sectors afectats, creant una situació insostenible a llarg termini”. Un altre aspecte que els preocupa és que la normativa no està argumentada amb dades fefaents que justifiquin la implantació de les mesures.

Per aquestes raons demanen als grups parlamentaris que presentin una esmena a la totalitat perquè consideren que el projecte de llei no pot continuar el tràmit parlamentari. De fet, Andorra Endavant ha estat l’única formació que ha dit que la presentaria. Per aquest motiu, reclamen un diàleg obert amb Govern i els sectors implicats per trobar mesures eficients que incentivin i que no penalitzin.

Comentaris (11)

Trending