Clam per eliminar les bretxes que existeixen en l’accés a internet

El Fòrum organitzat per Andorra i la Secretaria General Iberoamericana posa en relleu la importància de la cooperació entre sector públic i privat per garantir una digitalització universal necessària pel creixement econòmic i social

Espot ha estat l'encarregat d'obrir el Fòrum.
Espot ha estat l'encarregat d'obrir el Fòrum. G. P.

Si es vol que la digitalització sigui realment efectiva i ajudi a l’impuls de les economies i les societats, cal que sigui universal. Que no hi hagi bretxes entre llocs, com ara ciutats i zones rurals, o entre gèneres. Així s’ha posat en relleu durant el Fòrum ‘Aliances Publicoprivades per a la Transició Digital’ que se celebra a Andorra en col·laboració amb la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). En aquest sentit, s’ha volgut destacar també la importància de la cooperació entre països, sigui per fer projectes conjunts o per intercanviar experiències.

L’acte, que se celebra a un cèntric hotel de la capital, ha estat obert pel cap de Govern, Xavier Espot, i pel secretari general de la SEGIB, Andrés Allamand. Espot ha volgut destacar que Andorra és un país avançat en aquest àmbit, amb “un 97% de les llars que tenen connexió a internet” gràcies a l’aposta feta, en el seu dia, per fer arribar la fibra òptica a tot el país. “Aquesta alta connectivitat va ser clau en la nostra competitivitat i en l’atracció de molta gent, però també com a element de cohesió social i d’igualtat”, ha assegurat.

Per la seva banda, el màxim responsable de la SEGIB ha posat el Principat com a exemple de país on s’han fet passos decidits per garantir que la digitalització arribi a tot arreu. En canvi, ha advertit que hi ha llocs on això no succeeix, com ara molts Estats de l’Amèrica Llatina. Això produeix, avisa, una “bretxa” que pot ser tant entre el món rural i les ciutats com, també, de gènere. “És important abordar-la”, ha indicat, perquè “si no les eliminem, no hi haurà una autèntica revolució digital”.

Ara bé, per fer-ho, per afrontar correctament aquest “desafiament” cal que sector públic i privat vagin de bracet. Que cooperin. “Cal aquesta col·laboració. Si van sols, no serà possible”, ha argumentat, ja que “la inversió necessària és molt important”.

Espot també ha volgut recordar que, en el seu dia, Andorra “va fer una aposta ambiciosa i encertada” per acollir una cimera de caps d’Estat i de Govern. Aquesta, finalment, es va poder tirar endavant malgrat l’esclat de la pandèmia del coronavirus el 2020. Ara, el Fòrum digital és un dels resultats d’aquell esdeveniment. “Cal donar continuïtat a allò que es va treballar i acordar i aquest és un exemple del que podem aportar des d’Andorra”, ha comentat.

Comentaris (3)

Trending