Així es reflecteix en la dada que ha donat a conèixer el departament d’Estadística. Com ja és habitual, l’indicador avançat es fa sense tenir tots els preus actualitzats. En aquest cas, el comunicat indica que tot just s’han pogut introduir el 93%. Per a la resta, s’aplica el valor del mes anterior. En aquest cas, les noves tarifes dels combustibles sí que s’ha inclòs en el càlcul.
Des del departament s’explica que la variació interanual se situa ja en el +4%, el que suposaria un increment de quatre dècimes en comparació al +3,6% amb què es va tancar gener. I aquí s’apunta que aquest increment “seria a causa d’un creixement de l’alimentació per una acceleració en els preus dels productes frescos” i, també, del transport, “per un increment en els preus dels carburants i lubricants”. Per últim, també hi ha la influència de l’aplicació de l’IPC del 2021 als lloguers.
L’indicador avançat a Andorra queda per sobre del de França (3,6%). En canvi, queda per sota del registrat a Espanya. En aquest cas, en part per culpa de l’evolució de les tarifes elèctriques, se situa en un 7,4%. Històricament, no hi havia una dada d’IPC tan alta a Andorra des de l’octubre del 2008. Llavors, va marcar el 4,4%.