Caldea invertirà més de 30 milions per convertir el termolúdic en un resort

A l’agost s’estrenarà la llacuna central, a mitjans del 2026 hauria d’obrir l’hotel de la torre que ha de permetre assolir uns ingressos de 30 milions, i l’any que ve es farà un pont sobre el riu per connectar amb un nou accés a la cara sud de l’edifici

El nou accés al termolúdic.
El nou accés al termolúdic. Caldea

Caldea comença una nova era. Com a mínim aquesta és la idea que han volgut transmetre els seus responsables en la presentació que s’ha fet aquest dimarts de la reforma global del termolúdic que es fonamenta en dos pilars: el projecte arquitectònic, que a més de renovar diversos espais comporta la construcció de l’hotel a la torre, i una redefinició de l’estratègia de marca, que inclou un nou logotip i la desaparició dels subnoms dels diferents espais del centre, quedant tot englobat amb el nom de Caldea. El canvi suposarà una inversió de més de 30 milions d’euros.

30 anys després de la seva posada en marxa, Caldea fa un pas més per seguir sent “rellevant en el futur” i adaptar-se “als desafiaments” que es presenten. Aquest dimarts al matí -abans de l’assemblea general que s’ha de celebrat a la tarda-, en un acte als cinemes Illa Carlemany, els responsables de la companyia han donat a conèixer el que ha de ser “la nova Caldea”. Seguint el pla estratègic elaborat per als propers 2 anys i mig, la idea és “convertir un spa poc convencional en un resort”, ha exposat el director general del centre, Miguel Pedregal, que no ha dubtat a qualificar de “revolució” els canvis que es preveuen.

El nou pont sobre el riu que es construirà l'any que ve.
El nou pont sobre el riu que es construirà l'any que ve.

La renovació se sustenta en dos pilars: el projecte arquitectònic i la redefinició de l’estratègia de marca. En el primer cas, s’ha previst una intervenció global que ha de permetre modernitzar tot l’edifici, uns treballs que es faran per fases per poder mantenir l’operativa del negoci “per no perdre facturació”.

Actualment s’està ultimant la primera fase d’obres, que inclouen la modernització de la llacuna central i que hauria d’acabar-se el mes que ver per poder obrir a principis d’agost. “Li hem donat un look molt més modern i a la nit tindrà l’efecte d’un cel estrellat”, ha detallat Pedregal, afegint que les zones perimetrals seran espais de relaxació i la vegetació agafarà “un gran protagonisme”.

Imatge de com serà la nova llacuna
Imatge de com serà la nova llacuna

El pròxim pas serà refer la coberta de la torre, uns treballs que començaran a la tardor, entre setembre i octubre, i una vegada avancin, es faran els interiors. La primavera que ve s’actuarà a la zona exterior, amb la construcció d’un pont a sobre del riu que donarà accés a una nova entrada des de la cara sud de l’edifici, i en l’actual espai Orígens, i durant el 2025 també es faran els espais comuns com els banys. Tot plegat perquè a mitjans del 2026 pugui quedar enllestit l’hotel de la torre. En global, Caldea destinarà més de 30 milions a sufragar tots aquests canvis.

Com ha reconegut Pedregal es tracta d’un pla de transformació que es fa per “continuar creixent”, de manera que la modernització dels espais ha de suposar un creixement dels ingressos regulars, que també es veuran incrementats per l’obertura de l’hotel. Gràcies a tot això, s’ha anunciat que l’EBITDA (el benefici abans d’impostos i amortitzacions) serà de 9 milions d’euros d’aquí a 5 anys. Pel que fa als ingressos, el director general de Caldea ha augurat que s’arribarà als 30 milions.

Amb la incorporació de l’hotel a l’oferta del termolúdic es considera que ja es podrà oferir un servei “complet”: allotjament, serveis d’spa, tractaments, dietètica i esport. Tot plegat ho converteix en un producte sencer de wellness, “un producte 360 graus que pensem que ja ens converteix en un autèntic resort”, ha defensat Pedregal.

Un de les suites del nou hotel.
Un de les suites del nou hotel.

FINANÇAMENT

“Afrontem un projecte de renovació important, després de 30 anys i jo crec que era necessari perquè Caldea realment és un símbol del país i de la parròquia i si vols que la gent el continuï gaudint hi has d’anar invertint i crear expectativa”, ha defensat la cònsol major d’Escaldes-Engordany i presidenta de la Semtee, Rosa Gili.

Gili també ha detallat que les obres es finançaran tant amb recursos propis de la societat com amb “algun préstec” i en ser preguntada sobre els efectes que pot tenir sobre els dividends pels accionistes ha explicat que és un tema que es tractarà en l’assemblea de la tarda. Amb tot, considera que és una qüestió que “es té en compte en els comptes anuals” i que des del seu punt de vista “als accionistes se’ls ha de reconèixer el fet que van creure en Caldea, són molt anys de suport i es mereixen un reconeixement”.

Imatge de la llacuna interior.
Imatge de la llacuna interior.

MARCA

Finalment, en l’acte d’aquest dimarts també s’ha donat a conèixer la nova estratègia de marca i l’actualització de la identitat visual. “Volem ser una marca abandera, més gran i més forta”, ha explicat la directora de màrqueting i vendes de Caldea, Patrícia Garcia. En aquest sentit, s’ha decidit que s’eliminaran els diversos noms amb què s’havien batejat les instal·lacions paral·leles i només quedarà Caldea. Pel que fa al nou lema és Caldea flueix.

Comentaris (5)

Trending