Des de fa uns dies, Casadevall ha volgut explicar la voluntat de la família Cierco de poder assolir una sortida beneficiosa per totes les parts, i especialment per a Andorra, a la situació generada arran dels fets d’ara fa sis anys. Tot plegat, cal recordar, ha acabat amb un important nombre de causes davant els tribunals. Ja no només el judici ara obert contra responsables de BPA, en el qual el seu ex CEO, Joan Pau Miquel, ha donat fins ara explicacions molt clares sobre els mecanismes de control de l’entitat. També, una demanda per part dels antics propietaris que podria suposar pel Govern haver de pagar una indemnització multimilionària.
La sèrie de trobades va començar fa uns dies amb el cap de Govern, Xavier Espot, i va continuar amb Terceravia i el Partit Socialdemòctata. Aquest divendres ha estat el torn dels tres grups de la majoria. En ella, i segons han indicat en un comunicat, “el lletrat ha exposat la perspectiva dels seus clients amb relació als afers judicials en curs relacionats amb la intervenció del banc”.
En la mateixa nota enviada als mitjans, DA, Liberals i CC han assegurat que la trobada “s’ha desenvolupat de manera cordial”. L’escrit també explica que “el representant dels germans Cierco en cap cas ha plantejat una llei d'amnistia” sinó “una proposta molt inicial de llei de punt final”. Per ara, aquesta opció hauria estat descartada “per la seva falta d’encaix polític i constitucional”.
Tot i això, en la trobada també ha quedat patent la disposició dels antics accionistes de BPA a mantenir un diàleg obert per trobar la solució a la situació. La mà estesa hi és perquè s’entén que arribar a un acord seria el millor pel país.