Andblockchain anima “a denunciar estafes similars” a la ‘descoberta’ aquesta setmana

L’associació, de la qual és afiliat un dels empresonats, es desmarca del cas i “com no pot ser d’una altra manera, condemnem aquests fets”

El logotip d'Andblockchain.
El logotip d'Andblockchain. ANDBLOCKCHAIN

L’associació Andblockchain, presidida per Marta Ambor i que aglutina alguns dels empresaris del país que treballen amb la tecnologia ‘blockchain’, s’ha desmarcat del tot de la ‘criptoestafa’ que ha esclatat aquesta setmana i que ha portat els responsables d’una societat establerta al Principat a la presó. Això sí, lamenta allò succeït i anima qui tingui dubtes sobre el comportament d’algunes de les empreses que es dediquen a la matèria a presentar les corresponents denúncies. 

Des de l’entitat, que va néixer a l’aixopluc de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) es deixa clar, ja s’ha dit, que l’estafa piramidal detectada a redós d’un projecte d’inversió en ‘blockchain’ i DaFi, “no té res a veure amb l’associació Andblockchain, tot i que, com no pot ser d’una altra manera, condemnem aquests fets i animem la gent a denunciar estafes similars”, indiquen des del col·lectiu.

Algunes de les explicacions en la pàgina web de la societat implicada.

Relacionat

Empresonats els dos detinguts per la ‘criptoestafa’ que s’acaba xifrant en uns 850.000 euros

No és que es temi que s’estengui l’ombra del dubte en qualsevol empresa d’aquest sector que operi a Andorra. Però sí que és cert que els darrers dies, diversos inversors del país en ‘blockchain’ i altres tecnologies o matèries de la mateixa naturalesa haurien mostrat el seu neguit i haurien fet contactes o comunicacions per assegurar-se que les pràctiques fraudulentes no comencen a ser massa normal.

Els dos detinguts es proclamen uns devots de la 'tecnologia blockchain'.

Relacionat

Esclata una estafa multimilionària amb criptoactius

Des de l’entitat presidida per Ambor s’indica que “existeix una regulació al nostre país, per la qual l’associació Andblockchain ha lluitat durant anys, i que totes les empreses que volen operar al nostre país han de complir sota la supervisió del regulador”. Certament, per a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) la qüestió tampoc ha estat fàcil. S’ha d’adaptar a noves maneres de funcionar del mercat financer i això vol dir destinar més recursos personals i tècnics a la matèria.

Comentaris

Trending