Els allotjaments turístics punxen a l’estiu amb ocupacions que amb prou feines superen el 50%

La mitjana del mes d’agost s’ha quedat al voltant del 54% quan les previsions eren d’entre el 70% i el 80% i el president de l’AEAT, Àlex Ruiz, ho atribueix al fet que “la gent ha perdut la por a fer viatges grans”

Un apartament turístic
Un apartament turístic

El sector dels allotjaments turístics no ha tingut un bon estiu i així ho reconeix el president de l’associació que aglutina les empreses que s’hi dediquen, Àlex Ruiz. Si al juliol, l’ocupació es va situar entre el 40% i el 55%, a l’agost la situació no ha millorat massa i s’ha tancat al voltant del 54%. El fet que s’hagi perdut la por a fer viatges de llarga distància és l’explicació que hi troba perquè no s’hagin complert les previsions.

L’estiu d’aquest 2023 no ha estat massa bo per als allotjaments turístics en comparació amb el de l’any passat. Les xifres tot just superen el 50% d’ocupació quan les previsions, sobretot a l’agost eren molt més elevades. Concretament al juliol, els apartaments ocupats es va situar entre el 40% i el 55%, una xifra que es queda curta perquè el president de l’AEAT calcula que podríem haver arribat al 65%.

“Estem sorpresos perquè pensàvem que seria un bon estiu, però ens quedem amb una nota entre el bé i el notable”

La situació no ha millorat massa a l’agost. Àlex Ruiz explica que les previsions se situaven entre el 70% i el 80% i la realitat és que la mitjana ha acabat rondant el 54%. “Estem sorpresos perquè pensàvem que seria un bon estiu, però ens quedem amb una nota entre el bé i el notable”, ha exposat. Entre els motius que podrien explicar aquesta davallada hi ha “el fet que la gent ha perdut la por a fer grans viatges, un cop s’han eliminat les restriccions per la Covid-19”.

La sorpresa arriba, també, perquè entre els mesos de febrer i març les reserves de cara a l’estiu eren bones, però “entre l’abril i el maig es van aturar de cop”. En aquest sentit, recorda en la temporada estival els preus acostumen a ser entre un 30% i un 40% més baixos respecte als de l’hivern. Tot i això, conclou que “no podem posar una pistola al pit dels clients perquè facin la seva reserva”.

Ara caldrà passar els mesos de tardor esperant que la meteorologia ajudi i aporti l’anomenat or blanc de l’hivern, la neu, i la temporada sigui bona. De moment, diu que “les reserves van bé”. Això sí “tenim por perquè tot s’ha encarit i veurem la reacció dels clients quan vegin que els forfets de Grandvalira s’han apujat”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending