Quan es formalitzi aquesta adjudicació de la llicència, és segur que almenys un dels operadors, encara que podrien ser fins i tot tres o quatre, formalitzi la seva oposició a la concessió del permís. Més encara davant l’estupefacció que ha causat l’argumentació donada pel Govern. S’ordena que s’atorgui el permís a Jocs perquè el Govern, contra el criteri jurídic del CRAJ, que també és un òrgan governamental aixoplugat en el ministeri de Finances, accepta una informació, una documentació, que jurídicament l’òrgan que vetlla per la regulació i control dels jocs d’atzar al país considerava que no es podia admetre. Fins i tot dins de la pròpia administració hi ha desconcert per la decisió comunicada aquest dimecres.
Les accions judicials s’acumulen. L’oposició a la llicència s’afegirà a una altra actuació legal que s’està acabant de cuinar i que té a veure amb el rebuig sistemàtic del Govern de facilitar la informació, la documentació, que fa servir per motivar les seves decisions. Però és que hi ha molts més processos oberts. Tant administratius, com civils i fins i tot penals. Perquè hi ha una querella que afecta tant al CRAJ com a Jocs per un consultor urgellenc expert en jocs d’atzar que va treballar tant per l’organisme públic com per la societat que ara per ara resultarà adjudicatària del casino que preveu alçar al carrer Prat de la Creu i que voldria tenir en marxa abans de l’estiu del 2022.
A banda de les accions judicials, l’administració, per iniciativa pròpia, una vegada adjudiqui formalment la llicència a Jocs haurà de procedir a desemborsar més de mig milió d’euros per a tots els participants al concurs. Desemborsar en un dir. Tots els participants van haver de dipositar una mena de garantia de 100.000 euros. Algunes de les empreses participants al concurs, van retirar ja l’aval fa temps, però la majoria, en no ser definitiva l’adjudicació, no van recuperar encara el dipòsit. Ara el CRAJ l’hauria de tornar alhora que comuniqui que ja hi ha un ‘vencedor’ final definitiu.