Acord entre la Cambra i l’ACA en la formació de pilots de drons

L'objectiu es fomentar el desenvolupament de les activitats relacionades amb la tecnologia i una trentena de persones han cursat la formació durant l'any 2022

Josep Maria Mas i Enric Tarrado
Josep Maria Mas i Enric Tarrado Albert Sanjuan

La Cambra de Comerç i l’Automòbil Club d’Andorra han signat un conveni de col·laboració en la formació de pilot de drons que busca fomentar el desenvolupament de les activitats del sector de la tecnologia. Durant el 2022, una trentena de persones van cursar la formació que ofereix la CCIS.

La formació en pilots de drons la va posar en marxa la Cambra de Comerç perquè “ofereix noves oportunitats econòmiques a Andorra”, segons ha explicat el seu president, Josep Maria Mas. És un sector que està guanyant terreny en molts sectors, des de la logística fins a la fotografia aèria i la inspecció d’edificis.

Des de l’Automòbil Club d’Andorra, el seu president, Enric Tarrado, ha expressat que des de l’entitat està creixent el neguit sobre els drons i ha recordat que la Federació Internacional de l’Automòbil té una secció sobre el poder de desenvolupament d’aquests aparells i les activitats què poden fer. “És important haver signat aquest conveni perquè tenim una implicació important sobre la mobilitat”, ha subratllat. Afegeix que “els drons han vingut per quedar-se i avui comencem un camí per continuar aplicant la tecnologia en la nostra societat i garantir la seguretat del seu ús”.

Durant el 2022, una trentena de persones van cursar aquesta formació. Els alumnes provenien del sector públic, l’audiovisual, agricultura o construcció. Els cursos tenen una durada de 55 hores i l’objectiu de “professionalitzar-se, ser més eficients, segurs i productius en totes les tasques”.

Etiquetes

Comentaris

Trending