Un 20% dels temporers que han vingut sense res encara no han trobat feina per aquest hivern

Argentinos en Andorra insisteix en la problemàtica de l’habitatge perquè persones que tenen un contracte no tenen “un lloc on viure assegurat”

Persones fent cua al Servei d'Immigració.
Persones fent cua al Servei d'Immigració. Altaveu Mèdia

La Puríssima dona habitualment el tret de sortida a la temporada d’hivern, però caldrà veure en quines condicions ho fa enguany i si hi ha prou neu per obrir les pistes d’esquí. El gran gruix de temporers ja es troben al país, la majoria amb un contracte de treball, però n’hi ha que van venir sense res amb la intenció de trobar feina i encara no ho han pogut aconseguir. Segons el president d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, estaríem parlant d’un 20%. Així mateix, alerta que no tots els que tenen un contracte laboral tenen allotjament assegurat.

Ponce explica que “està ple de treballadors de temporada, però sortosament la situació està més controlada de què ens pensàvem”. La xifra exacta no la té, però calcula que siguin més de 6.000, tenint en compte que la quota d’hivern era de gairebé 5.000 autoritzacions. Tot i això, exposa, que hi ha un 20% dels que van venir sense res que no han pogut trobar feina. Ho atribueix “a la manca de neu” perquè considera que “els petits i mitjans empresaris es prenen el seu temps a l’hora de fer les contractacions a diferència de les grans empreses”.

“Cal que els empresaris facin quelcom per no perdre aquests treballadors” i critica que es demanin “500 euros per dormir en un sofà”

L’allotjament continua sent un problema que encara no està solucionat. A diferència dels qui inclouen l’habitatge en la contractació, n’hi ha que tenen un lloc de treball, però no tenen un lloc per viure assegurat. De fet, molts dels que han vingut s’han allotjat en apartaments o en establiments i que, en la majoria d’ocasions, la data límit era aquest passat cap de setmana. Això, segons, el president d’Argentinos en Andorra “cal que els empresaris facin quelcom per no perdre aquests treballadors”. En aquest sentit, critica que es demanin “500 euros per dormir en un sofà”.

Pel que fa a situacions de treball ‘en negre’, assenyala que la inquietud hi continua sent. “Vam enviar un correu a Inspecció de Treball i ens van dir que poséssim nosaltres les denúncies”, assenyala. Afegeix que “nosaltres no som un organisme de control”.

Comentaris (2)

Trending