Diversos ex-Heliand avaluen impulsar un heliport a Fontaneda

Jorge Barrigón, Jaume Comabella i Eduard Serra serien els caps visibles d’un projecte per construir una infraestructura inicialment privada als prats del Gastó

Comentaris

-
-
Diverses persones relacionades en temps passats amb Heliand estarien tornant a moure la possibilitat d’impulsar un heliport, en principi de caràcter privat, a Sant Julià. Igual com fa un parell d’any ho van intentar a Llumeneres, ara el lloc triat seria els prats de cal Gastó, a Fontaneda. El Govern, encara que probablement no de manera oficial però sí de forma directa via els impulsors, n’estaria al corrent. I hauria donat via lliure perquè facin les prospeccions necessàries.

Les fonts consultades no han pogut concretar ni com estaria d’avançat el projecte ni quina seria exactament la posició de l’executiu. Com ja va ser el cas de Llumeneres, el principal cap visible d’aquest projecte tornaria ser l’exdirector d’Heliand Jorge Barrigón. En aquesta ocasió, segons les fonts, l’acompanyarien en l’aventura, com a mínim, els massanencs Jaume Comabella i Eduard Serra. Com el primer, tots dos, al seu dia, van tenir vincles amb la companyia heliportuària andorrana. 

En essència, es tracta de les mateixes persones que ja van estar analitzant la possibilitat de posar en marxa un equipament idèntic en aquell cas a Llumeneres

Barrigón i Comabella, almenys, haurien mantingut algun contacte amb membres de l’executiu que encapçala Toni Martí. Hauria estat al tomb dels mateixos dies que es va notificar la sentència de la sala administrativa del Tribunal Superior -dictada el 16 de març passat- relativa a la demanda que al seu dia va formular la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Heliand i Cat Helicòpters per l’adjudicació anul·lada de la concessió de l’heliport al Patapou.

Barrigón i Comabella també haurien mantingut converses amb els propietaris de cal Gastó en vista a poder llogar els planells que haurien d’acollir eventualment l’heliport. Diverses fonts comunals han negat saber res en relació de la iniciativa que promouria l’exdirector d’Heliand també exresponsable abans de soci de Cat Helicòpters, de l’administració de la qual ha estat totalment apartat pels responsables judicials del procés concursal al qual està sotmesa la companyia catalana amb forts vincles andorrans a través de l’empresari Antoni Rebés, amb qui Barrigón manté fortes discrepàncies.

En el marc de la sentència recentment dictada que obliga el Govern a indemnitzar l’UTE Heliand-Cat Helicòpters, s’haurien fet ja alguns contactes amb l’executiu

De fet, algunes de les fonts consultades no han descartat que Barrigón i Comabella haguessin anat a veure responsables governamentals per mirar de saber o per consultar com a mínim què han de fer o com per obtenir part de la indemnització a la qual el Tribunal Superior ha condemnat el Govern a satisfer a la UTE que el juny del 2012 s’havia inicialment adjudicat la concessió de l’heliport del Patapou. 

La sentència recentment dictada condemna l’executiu a indemnitzar Heliand i Cat Helicòpters amb un import agregat de 146.862,87 euros. El repartiment s’ha de fer en funció dels acords interns entre les societats que composaven la UTE. Però, com ja s’ha dit, la relació entre les persones físiques que en formaven part està més que enverinada. A més, segons les fonts, la situació econòmica dels suposats impulsors del projecte d’heliport als prats del Gastó no seria d’allò més bona.



La Generalitat pronostica que l’aeroport Andorra-la Seu tindrà GPS a principi del 2019

El secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, va assegurar els darrers dies durant un balanç fet sobre el tràfic a l’aeroport d’Alguaire, que esperen “tenir els permisos per al sistema d’aterratge amb GPS a Andorra-la Seu entre finals d’aquest any i principis del 2019”. Des de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) van apuntar que treballen amb Aeroports de Catalunya per poder implantar aquest sistema, encara que “és necessari que des del punt de vista de seguretat es realitzi una anàlisi exhaustiva” a causa que “la pista es troba en un entorn orogràfic summament complex”. Viatges Regina, que durant el mes de març ha esta oferint vols els caps de setmana des de la Seu en connexió amb Madrid i Palma de Mallorca, i inicialment també amb Marsella, va anunciar que no tornarà a operar des de la infraestructura andorrano-urgellenca mentre no s’implanti el sistema GPS.



 

Comentaris

Trending