Espot i Roser Suñé han rebut aquest matí a la seu demòcrata els dos consellers electes de la formació massanenca. Carles Naudi i Raül Ferré han acudit a la trucada demòcrata com ho faran aquesta tarda amb el PS. En principi, els massanencs haurien d’estar més a prop de DA que no pas dels socialdemòcrates, però no tenen, ara per ara, aquella força clau que alguns vaticinaven abans dels comicis.
El cap de llista demòcrata farà aquesta tarda les primeres valoracions públiques després de reunir-se amb les altres quatre forces que van obtenir representació parlamentària. S’espera que Espot anunciï si la seva pretensió és governar en solitari amb pactes puntuals o sí, per contra, en una segona roda de converses, que en principi la pròpia formació ha anunciat que se celebrarà, pretén apostar per arribar a un acord ferm amb alguna força per aconseguir formar un Govern de coalició.
Inicialment, i ateses les circumstàncies prèvies, semblava que DA podria intentar una aliança amb terceravia. Però com ja s’ha anat dient, la major part d’Unió Laurediana (UL), nucli dur de la formació que lidera Josep Pintat, no és pas procliu a un pacte estable amb els demòcrates. D’aquí que malgrat que no estigui res decidit, Pintat i companyia serien més favorables a deixar passar Espot com a cap de Govern en segona volta i donar suports puntuals en temes d’Estat que es considerin claus.
Terceravia es reuneix formalment aquesta tarda amb els electes socialdemòcrates, que també mantindran posteriorment una trobada amb Naudi i Ferré. El PS voldria aconseguir que Pintat doni suport a una possible investidura de Pere López. Si això fos així, Liberals d’Andorra s’apuntaria al tripartit. Però és conegut que les relacions entre terceravia i els liberals no són bones. De fet, la primera és el resultat d’una escissió dels segons.
Si no hi ha un acord a tres bandes, Liberals valorarà altres escenaris. I no es descarta que es pugui escoltar una proposta d’acord demòcrata si aquesta es posa sobre la taula. Malgrat això, i com en el cas de terceravia, liberals seria més partidari, en el cas que no hi pugui haver un tripartit alternatiu, de mantenir-se a l’oposició donant suports puntuals a qui convingui en funció de la temàtica i les conviccions pròpies de la formació.