Una setmana després de l’esclat de la polèmica per l’adjudicació d’uns treballs de manteniment informàtic a l’empresa administrada pel germà del cap de Govern, Toni Martí, i de la qual n’és sòcia la dona d’aquest, l’executiva de Demòcrates per Andorra (DA), aferrant-se a les paraules emprades fil per randa pel ministre portaveu, Jordi Cinca, ha defensat “la legalitat” de la contractació directa atorgada en favor d’SPAI i ha rebutjat “les acusacions expressades públicament pels partits polítics de l’oposició així com pels sindicats en relació a un procés que s’ajusta totalment a dret i que s’ha desenvolupat amb la màxima transparència i seguint els preceptius procediments administratius”. DA deixa clar que es tracta d’un servei de manteniment i de manteniment de maquinari.
En un comunicat, la formació política que dóna suport unilateral a l’executiu manté que “ens trobem davant un nou intent de malmetre l’honorabilitat del Govern que, en aquest cas, es tradueix en un atac directe al cap de l’executiu utilitzant com a únic argument la relació de parentiu del titular de l’empresa adjudicatària amb Toni Martí”. A partir d’aquí ja sense embuts, DA es remet a les explicacions donades per Cinca en la compareixença de premsa setmanal posterior a la reunió del consell de ministres i consideren que la polèmica “és fruit de la mala fe d’aquelles persones que l’han generat sent perfectament coneixedores de tots els elements d’aquesta adjudicació així com dels seus antecedents”.
La formació taronja reitera amb posterioritat més elements usats pel ministre portaveu en unes explicacions que encara han indignat més la classe política i social i, fins i tot, diversos sectors del teixit empresarial que, com a molt, escuden l’adjudicació en un ‘amiguisme’ massa habitual. Així el comunicat de DA manté que “l’especificitat tècnica que la llei estableix per a fer l’adjudicació directa està plenament justificada, en tant que l’empresa adjudicatària és l’única que pot prestar el servei objecte del concurs. Aquest fet, clar i objectiu, unit a un procés administratiu impecable i transparent ens porta cap a una única conclusió: la voluntat d’enrarir el clima polític i d’intentar obstaculitzar l’acció d’un Govern que impulsa un procés de canvis i de transformació que no tothom està disposat a acceptar”. I acaba exigint que “que aquesta oposició es faci en el marc del joc net i dels mecanismes que la democràcia posa a l’abast de tots els actors que hi interactuen: des dels càrrecs electes fins als grups de pressió”.