La reunió de la Unesco enforteix els lligams entre comissions i dona a conèixer els seus projectes

La regió Europa fa la seva setena trobada i Andorra exposa les accions a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, la Reserva de la Biosfera, i la llista representativa del patrimoni cultural immaterial

Comentaris

WhatsApp Image 2023 04 25 at 10.46.51
WhatsApp Image 2023 04 25 at 10.46.51

La setena reunió informal de les comissions de la regió Europa té l'objectiu d'enfortir els lligams entre elles i donar a conèixer els diversos projectes que estan treballant. Hi ha comissions formades per tres persones, com és el cas de l'andorrana, "però això no vol dir que no fem projectes grans", ha dit el seu secretari general, Jean Michel Armengol. Són, per exemple l'Artcamp o la Ruta de la Pau.

La regió Europa compta també amb l'adhesió del Canadà, que en forma part, després que els Estats Units deixessin l'organització. També hi continua el Regne Unit tot i el Brexit. L'inici de la primera jornada a la seu de Ràdio Andorra, ha estat destinada a repassar la feina feta i a analitzar les prioritats de treball de les 33 comissions presents a la trobada, amb 45 participants.

La sessió del matí de dimarts, s'ha tancat amb l'apartat dedicat a Andorra amb Ordino Reserva de la Biosfera, la Vall del Madriu-Perafita-Claror, i la llista representativa del patrimoni cultural immaterial. Des de la Universitat d'Andorra (UdA), s'ha presentat la Càtedra Unesco, centrada en reduir la fractura digital, i John Zvereff la xarxa NUSCT (https://nusct.net), impulsada pel centre educatiu. Aquest dimecres serà el torn de la sessió plenària i de tres workshop. 

És la segona trobada informal que té lloc després de l’aturada a causa de la Covid-19La primera va ser el maig de 2022 a Islàndia es preveu que la propera que tindrà lloc l’any 2024 serà a Turquia. Aquesta reunió coincideix amb el 30 aniversari de l’adhesió d’Andorra a la Unesco. 

Els diversos representants de les comissions han lloat la feina festa des d'Andorra i especialment la de l'Artcamp. És una trobada d’artistes pintors que existeix des del 2008 i té lloc a Ordino, cada dos anys. Pretén facilitar, mitjançant l’art, l’intercanvi de valors que la Unesco fa universals al voltant de la cultura i de la pau.

Etiquetes

Comentaris

Trending