La regió Europa compta també amb l'adhesió del Canadà, que en forma part, després que els Estats Units deixessin l'organització. També hi continua el Regne Unit tot i el Brexit. L'inici de la primera jornada a la seu de Ràdio Andorra, ha estat destinada a repassar la feina feta i a analitzar les prioritats de treball de les 33 comissions presents a la trobada, amb 45 participants.
La sessió del matí de dimarts, s'ha tancat amb l'apartat dedicat a Andorra amb Ordino Reserva de la Biosfera, la Vall del Madriu-Perafita-Claror, i la llista representativa del patrimoni cultural immaterial. Des de la Universitat d'Andorra (UdA), s'ha presentat la Càtedra Unesco, centrada en reduir la fractura digital, i John Zvereff la xarxa NUSCT (https://nusct.net), impulsada pel centre educatiu. Aquest dimecres serà el torn de la sessió plenària i de tres workshop.
És la segona trobada informal que té lloc després de l’aturada a causa de la Covid-19. La primera va ser el maig de 2022 a Islàndia es preveu que la propera que tindrà lloc l’any 2024 serà a Turquia. Aquesta reunió coincideix amb el 30 aniversari de l’adhesió d’Andorra a la Unesco.
Els diversos representants de les comissions han lloat la feina festa des d'Andorra i especialment la de l'Artcamp. És una trobada d’artistes pintors que existeix des del 2008 i té lloc a Ordino, cada dos anys. Pretén facilitar, mitjançant l’art, l’intercanvi de valors que la Unesco fa universals al voltant de la cultura i de la pau.
Comentaris