Els reptes de l’educació centraran la nova edició dels Debats de Recerca

Les jornades, organitzades pel Govern, la SAC i ARI, tindran lloc el 14 i el 15 de novembre i comptaran amb ponències presencials i escrites

Un moment dels Debats de recerca de l'any passat. SFGA

Govern ha donat a conèixer el programa de la quinzena edició dels Debats de recerca. Enguany, tindran lloc el 14 i el 15 de novembre i tindran com a títol ‘La investigació en l’àmbit educatiu’. Com és habitual, les jornades estan organitzades conjuntament pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior amb la Societat Andorrana de Ciències i Andorra Recerca+Innovació (ARI), amb el patrocini de MoraBanc.

El principal objectiu dels Debats és difondre la recerca relacionada amb el Principat realitzada per investigadors del país o altres científics experts i crear un fòrum en què es reflexioni sobre quin és el seu estat actual. La matèria escollida en aquesta edició és l’educació i els debats se centraran en tots els aspectes de l’ensenyament, i especialment en els nous reptes de l’educació pel segle XXI, l’educació en ciències i STEAM i l’ensenyament de les llengües.

 El primer dia, després de la inauguració, s’oferirà una conferència plenària que enguany anirà a càrrec de Martina Marquilló i Larruy i que abordarà els reptes i paradoxes de l’educació al segle XXI. Després hi haurà dues ponències breus de 20 minuts cadascuna a càrrec de Blanca Carrera –‘Les competències i el plurilingüisme a la formació inicial de mestres: una realitat nacional i internacional’- i d’Aura Trifu –‘Oportunitats i reptes per cultivar capacitats d’autoregulació sostenible del consum. Lliçons apreses amb una escola andorrana de maternal i primera ensenyança’-.

Ja dimarts 15 de novembre hi haurà més ponències presencials a càrrec de Montserrat Brugulat, d’Aleix Dorca i Josa, Presentació Tor, Ferran Costa i de Nadia Azzouz. A banda, el programa inclou sis col·laboracions escrites a publicar posteriorment.

Etiquetes: