La ràdio andorrana tindrà cinc nous articles a la Viquipèdia

Els sis assistents a la sessió presencial de la Viquillengua a la Biblioteca Nacional van editar textos sobre emissores, programes i periodistes radiofònics del país

Comentaris

Imatge d'arxiu d'una de les sessions de la Viquillengua.
Imatge d'arxiu d'una de les sessions de la Viquillengua.

La Viquillengua ha dedicat l’onzena edició a la ràdio en català. A Andorra, sis persones van assistir a la sessió presencial, que va tenir lloc al novembre a la Biblioteca Nacional, i van editar cinc articles sobre emissores, programes i periodistes radiofònics, a banda d’ampliar-ne d’altres. Com a conseqüència, la Viquipèdia ofereix ara una informació una mica més completa sobre aquest mitjà de comunicació que ha tingut i té una importància tan cabdal al país.  

Coincidint amb la commemoració del centenari de la ràdio a Catalunya, durant la setmana del 8 al 15 de novembre, una cinquantena de voluntaris d’arreu dels territoris de parla catalana van editar 55 articles de la Viquipèdia en català, dels quals 18 eren de nova creació. En conjunt, els 47 usuaris registrats van afegir 92.073 octets en català. A més de la participació individual, la Viquillengua va organitzar trobades presencials en ciutats com Tarragona, Reus, Sabadell, Alcúdia, Perpinyà i Encamp.  

L’objectiu de la viquimarató és que els voluntaris ampliïn amb referències fiables els articles de la Viquipèdia en català relacionats amb el tema proposat. Alhora, aquest esdeveniment serveix d’introducció a l’edició de la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.  

La Viquillengua és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2013, a la qual es van sumar tots els territoris de parla catalana l’any 2020. Aquesta edició ha estat organitzada pel Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i Amical Wikimedia, juntament amb el Govern d’Andorra, l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana (Catalunya del Nord) i la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia. 

Comentaris (1)

Trending