La presència d’editorials andorranes a Barcelona ha permès als assistents descobrir una oferta literària diferent de la que habitualment troben a les llibreries. “El fet de ser a Barcelona, on moltes editorials andorranes no tenen distribució directa, ha generat un interès notable”, ha explicat Vergés.
En el marc de la fira, com ja va sent habitual, s’ha celebrat el ‘Matí d’Andorra’, un esdeveniment que presenta totes les novetats editorials del Principat i que enguany ha atret un gran nombre de visitants interessats a conèixer els autors andorrans. Vergés ha destacat que “hem tingut molta afluència al llarg de totes les activitats” i ha subratllat la consolidació d’aquest espai, que ja celebra la seva quarta edició.
Entre les novetats presentades, destaca ‘Història dels samurais’ de Jonathan López-Vera, que ha estat un dels llibres més venuts durant la setmana, tot i que “totes les editorials d’Andorra han tingut un impacte positiu”, ha assegurat Vergés, qui ha afegit que les vendes de l’estand han estat bones. Tot i que encara no disposen de dades exactes, perquè la Setmana del Llibre finalitza demà, Vergés ha avançat que el dijous les vendes ja havien superat les del 2023, que havia estat l’any més bo fins ara.
La participació en la Setmana del Llibre en Català no només reforça la visibilitat dels autors andorrans, sinó que també subratlla la importància del català com a llengua de cohesió cultural
Amb un balanç provisional que apunta a un increment de vendes, Andorra reafirma la seva presència en el panorama literari català i continua treballant per fer arribar la seva literatura a un públic més ampli. Així doncs, un any més la participació en la Setmana del Llibre en Català no només reforça la visibilitat dels autors andorrans, sinó que també subratlla la importància del català com a llengua de cohesió cultural entre territoris de parla catalana.
En aquest sentit, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, que s’ha desplaçat a Barcelona per participar en la jornada, ha celebrat “l’oportunitat que aquest esdeveniment ens ofereix de mostrar la producció editorial del país a Barcelona i, des d’aquí, projectar-la al conjunt de territoris de parla catalana”. Durant la seva intervenció, la ministra també ha reivindicat el català com una llengua viva, “com ho demostra la quantitat i la qualitat de la producció editorial que veiem als estands d’aquesta Setmana del Llibre en Català”. La titular de cultura també ha recordat que Andorra disposa d’una nova llei de la llengua pròpia i oficial perquè “el català, més enllà de ser l’instrument per a una comunicació bàsica i utilitària, esdevingui la llengua de cohesió de tots els ciutadans i les ciutadanes que viuen a Andorra, independentment del seu origen”.
Comentaris (2)