Aquest any l’aportació del comú d’Andorra la Vella s’ha apujat 10.000 euros, situant-se en 60.000 euros. El cònsol menor, Miquel Canturri, ha assegurat que aquesta decisió s’ha pres perquè el Jambo és un festival més que consolidat, “que té una organització molt ben portada i cada any ens fa gaudir de la música”. Aquest posicionament del festival al país ha estat treballat durant deu anys. Des de l’organització, Toni Colom ha fet un petit repàs per les darreres edicions, i es va començar amb 12 grups i un 85% que feien música de versions. “Humilment pensem que hem aportat i donat una professionalització”, ha assegurat Colom.
En aquell moment, Colom ha indicat que no hi havia cap productora “i als músics andorrans no se’ls buscava enlloc”. Pel desè aniversari el panorama és ben diferent, i al país hi ha 60 grups de música, un 80% dels quals en fan de pròpia, set escoles de música al país amb un total de 1.200 alumnes i més de dotze esdeveniments musicals. Això ha permès que el Jambo pugui elevar els paràmetres per als participants i exigir tres premisses: que els grups facin música pròpia, que hagin canviat de repertori l’últim any i que hagin tret un disc. Així mateix, el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, ha destacat que “durant les primeres edicions la proposta d’artistes locals no té res a veure amb el que hi ha avui dia”.
D’aquesta manera, es faran una quarantena d’esdeveniments, molts d’ells intercalats amb actuacions de discjòqueis del país, en sis escenaris. En aquesta ocasió, el nucli principal passarà a ser la plaça del Poble, que comptarà amb l’escenari més gran. Aquest canvi, que deixa a la plaça Guillemó un escenari més petit es deu a la intenció d’alliberar l’espai per a les terrasses de la zona. A més d’aquestes dues ubicacions també hi haurà actuacions al carrer Anna Maria Janer, amb l’escenari que s’ha anomenat MyAndbank, nou partner del festival; també a la placeta Sant Esteve, que ha passat a anomenar-se escenari Cynthia Lim; a la placeta Monjó se centraran les actuacions més orientades cap al jazz i, finalment, al cap del carrer.
“Durant les primeres edicions la proposta d’artistes locals no té res a veure amb el que hi ha avui dia”
El dijous es farà el primer dia i s’estrenarà el Jambo amb ‘Benji’s Band’. Oriol Vilella, de l’organització del festival, ha explicat que, tot i que es tracta d’un grup que fa versions, “fem una excepció quan considerem que hi ha algú que mereix estar”. La tarda finalitzarà amb el discjòquei Helder Barroso. Aquest intercalat entre Dj’s i actuacions s’ha donat gràcies a la creació de l’associació de productors i Dj’s d’Andorra. Colom ha explicat que així s’oferirà música sense pauses, adaptat a l’ambient que es vol crear.
Seguint amb la programació, divendres es començarà amb el grup itinerant Batoca’m, de l’escola de Segona Ensenyança de Santa Coloma, “que farà una rua per tots els escenaris”, ha remarcat Vilella. A l’escenari MyAndbank es podrà veure, com a grup destacat els francesos Charlotte Fever, que aniran precedits per Marta Knight. A la plaça Guillemó actuarà Al Toque, un grup que fa argentina pop i que Vilella ha assegurat que “en les darreres actuacions ha tingut molt d’èxit”. Posteriorment una de les transgressions del festival és l’aposta per Waver, que toca hard rock. A la plaça del Poble es recupera The Buttshakers, un grup que preveia estar present la darrera edició, però a causa de la Covid-19 va ser impossible. Així mateix, a l’escenari Cynthia Lim es farà, a partir de les 21:00h la Jam del Jambo. A la placeta Monjó destaca Km 0 Trio, amb Kic Barroc. Finalment, al cap del carrer es podrà veure molta música andorrana amb El último Toscano, Ladis B i Lluís Cartes.
Seguint amb el dissabte, al matí, a les 10:00h, a l’escenari MyAndbank es realitzarà una sessió de ioga, després del bon funcionament del darrer any. Al matí també, però a la plaça del Poble, es farà l’espectacle familiar amb Lali B Good. Pel que fa a concerts, al carrer Anna Maria Janer actuarà Titu Martí, guanyador d’un dels premis de la Fada Ignorant, que obrirà a l’escenari a la Carlota Flâneur. A la plaça Guillemó s’ubicarà la nova versió, en certa manera, del grup Violentos, que han canviat de nom per a Un sábado cualquiera. A la plaça del Poble es realitzarà el concert de l’ONCA, que aquest any ha apostat per fer una actuació que farà versions d’artistes del país. La jornada a l’escenari Cynthia Lim la tancarà Juli Barrero, mentre que al Jazz Messengers hi haurà duos i un trio que faran versions properes a aquest estil musical. Finalment, al cap de carrer destaca el grup Makuka y los Afronautas, que tenen entre 14 i 17 anys.