L’obra es representarà dimarts a la nit al Teatre Grec i repassa la trajectòria vital de l’artista, un català que, al llarg de la seva carrera va fer de violinista, dibuixant, director d’orquestra o caricaturista entre moltes altres ocupacions, sempre prop de la gran indústria cinematogràfica dels Estats Units, de Hollywood. Al llarg dels noranta minuts de durada de l’espectacle, i amb la música de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, es farà un recorregut per la vida de Cugat, amb l’actriu Anna Moliner com a responsable d’encarnar les diferents dones que va conèixer, entre elles Abbe Lane o Rita Hayworth.
Nadal recorda que, de petita amb la família, intentaven passar per davant de l’hotel Ritz de Barcelona, on vivia un Cugat ja padrí per veure el seu Rolls Royce
La preparació del muntatge ha servit Nadal per aprofundir en la figura de l’artista català, nascut a Girona el 1900 i desaparegut el 1990. La directora andorrana ha recordat en la presentació de l’obra que Cugat -interpretat per Xavier Ruano- va arribar a “a passar llarg temps dormint a Central Park” i que “per la seva vida van passar moltes dones i ell les va usar com elles el van usar a ell”. També posa en relleu la particular amistat que el va unir amb dos grans artistes, cadascú en les seves disciplines, del segle passat: el pintor Salvador Dalí i el cantant Frank Sinatra.
Amb l’obra s’ha intentat “saber què hi havia al darrere, perquè fins ara només coneixem la primera capa de la ceba”. Una figura per la qual Nadal sempre ha sentit una particular fascinació. Davant els periodistes, va revelar que, moltes vegades, aprofitant els viatges a Barcelona amb la seva família, intentaven passar per davant de l’hotel Ritz, on va viure un Cugat ja padrí. L’objectiu, va admetre, era intentar veure el seu mític Rolls Royce aparcat. Un dia ho van aconseguir.
El nom de l’espectacle és un recordatori d’un dels temes que va popularitzar Cugat, el ‘Chiquita banana’, com va revelar Tornero. En la promoció de l’obra, Nadal afirma que “les entrades s’haurien d’anar a comprar a la farmàcia”, ja que “és balsàmic”. Assegura que “quan en sortim, només podrem ser més feliços”.