Ara bé, no es pot negar que un nombre elevat de gent prefereix aquesta modalitat -la de fer classes directament als diferents centres de català repartits per les diferents parròquies. Ho evidencia la rapidesa -i segons com es pot dir que la paraula es queda curta- amb què s’han esgotat les places dels 43 cursos que es van oferir tot just ahir. Ja no en queden.
Cal recordar que aquesta situació no és pas nova. El nombre de persones que s’interessen per aprendre català s’ha incrementat de forma important des que es van anunciar les intencions de la nova llei de demanar el coneixement de la llengua oficial per renovar autoritzacions de residència i treball. De fet, a la darrera convocatòria, ara fa uns mesos, també es van esgotar de seguida les places presencials.
Per a Govern, segons ha explicat el portaveu, Guillem Casal, no es tracta pas d’una mala notícia. Al contrari. “Es demostra que hi ha una implicació de la ciutadania i del conjunt de la societat per aprendre la nostra llengua”, ha assegurat.
En aquest sentit, però, no es considera necessari buscar de crear més cursos presencials. S’entén que qui vulgui aprendre català té alternatives. “Aquesta és només una de les modalitats existents. També es posen altres mecanismes. És un pilar important, però no el principal dels recursos que destina el ministeri de Cultura”, ha comentat Casal. Així, ha recordat que “per exemple, es poden fer formacions telemàtiques”. Així doncs, es considera que “la resta de ciutadans no queden desatesos, ja que tenen altres ofertes a les quals poden recórrer”.