La desena Viquimarató crearà i revisarà articles sobre esports de neu, escalada i ciclisme

L’esdeveniment té com a missió ampliar amb referències fiables els articles de la Viquipèdia en català i introduir a l’edició de l’eina a aquelles persones que no estan avesades al seu funcionament

Cartell promocional de la Viquimarató.

Del 23 al 29 de novembre tindrà lloc la desena Viquimarató de la llengua catalana, que aquest any es dedica al vocabulari esportiu i en el cas d’Andorra se centra en els esports de neu, l’escalada i el ciclisme. Aquest esdeveniment té com a missió ampliar amb referències fiables els articles de la Viquipèdia en català relacionats amb els temes proposats i alhora serveix d'introducció a l’edició de la Viquipèdia a les persones que no estan avesades al seu funcionament.

A banda de poder-hi participar en línia, creant o ampliant els articles proposats, els interessats poden assistir a la jornada d’edició presencial, que tindrà lloc el divendres 24, de 10 a 17 h, a la Biblioteca Nacional, a l’Hotel Rosaleda d’Encamp. Els participants podran conèixer d’aquesta manera altres usuaris i resoldre dubtes en cas que no tinguin experiència editant la Viquipèdia. Cadascú haurà de portar el seu ordinador portàtil o un suport des d'on pugui editar els articles.

Els voluntaris més actius obtindran premis de caràcter esportiu: invitacions per a un partit del BC Morabanc Andorra, entrades per a activitats al Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels) o un curs en línia de senderisme, entre d’altres. Per optar-hi caldrà registrar-se a la Viquipèdia i fer servir l'etiqueta #viquillengua7x7 per facilitar el recompte de la feina feta.

La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2013, a la qual el 2020 es van sumar tots els territoris de parla catalana: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, Aragó, les Illes Balears i el País Valencià.

En aquesta edició, a més del Servei de Política Lingüística, s’hi ha afegit la Secretaria d’Estat d’Esports i entitats com l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) i l’Agència Antidopatge d’Andorra.

Etiquetes: