El curtmetratge ‘El mal donat’ és seleccionat per participar al Festival de Sitges

La producció, dirigida per Hector Mas i Alfons Casal, competirà a la secció Noves Visions, Petit Format

Comentaris

Un fragment del curtmetrage.
Un fragment del curtmetrage.

El curtmetratge andorrà ‘El mal donat’, dirigit pels andorrans Hector Mas i Alfons Casal, ha estat seleccionat per competir en la secció Noves Visions, Petit Format (que és el nom establert per a l’apartat de curtmetratges en aquesta secció) de la 57a edició de Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

El repartiment del film està encapçalat per l’actriu Clàudia Riera, i l’acompanyen Núria Florensa, Òscar Rabadán i Joel Pla en els papers principals. La resta de papers han estat interpretats per Xavier Fernández; Carol Caubet; les joves promeses Salma Pedrol, Ania Vela, Lua Blasi i Tiziano Galluzzo; David Mas -que també ha participat com a assessor històric- i els mateixos directors, que s’han reservat una petita intervenció. La data de projecció al Festival encara no s’ha acabat de concretar.

En l’apartat tècnic, la presència andorrana també és remarcable. Maria Solsona s’ha fet càrrec del disseny de vestuari, Inés del Busto en l’apartat de maquillatge, perruqueria i efectes especials, Nahiara Cofián com a cap de producció, Sònia Mandicó com a auxiliar de càmera, Cristina Fidalgo en l’equip d’elèctrics, Xavier Pèrez com a assistent coreogràfic i Jèssica Casal, acompanyada de Ner Suárez s’ha fet càrrec de la banda sonora. En destaca també la participació de les reconegudes Tarta Relena amb una composició original per als crèdits finals.

‘El mal donat’ situa la seva acció a l’Andorra del segle XVI i narra la història de la Catherina, una remeiera amb mala reputació al poble que, en un tràgic gir dels esdeveniments, acabarà sent acusada de bruixeria.

El rodatge es va dur a terme íntegrament a Andorra durant el setembre de 2023, en localitzacions com Casa Rull, Casa Cristo i els cortals d’Encamp, Sant Serni de Nagol i el colomer d’Ordino.

El projecte ha comptat amb el suport econòmic i logístic del Govern i els comuns de Sant Julià de Lòria, d’Encamp, de la Massana i d’Ordino.

La producció ha despertat l’interès de la productora catalana Alhena Production, que s’ha sumat a la proposta en l’etapa final de producció. Aquesta aliança ajudarà el curtmetratge a tenir un major recorregut per festivals internacionals.

Abans de l’estrena al Festival de Sitges, es farà una projecció oberta al públic a Andorra. La cita serà el proper dissabte 28 de setembre a les 21 hores al Jardí de la Biblioteca de Sant Julià de Lòria. En aquesta ocasió, la projecció també estarà acompanyada per l’equip tècnic i artístic de l’obra, que oferiran un col·loqui posterior als assistents. Aquesta projecció es farà en el marc de les terceres Jornades de Bruixeria a Andorra, context en el qual va néixer la idea original del curtmetratge dos anys abans.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending