Comencen els treballs de l’última campanya d’intervenció a la Farga del Madriu

S’ha transportat tot el material en helicòpter perquè l’equip d’arqueòlegs, historiadors i artesans de la pedra seca hi puguin actuar fins a final de mes excavant el botàs, restaurant dues cases i implementant el circuit d’interpretació

Elements pel circuit d'interpretació. Patrimoni Cultural

L’equip d’arqueòlegs, historiadors i artesans de la pedra seca que participaran en la quarta i última campanya d’intervenció a la Farga del Madriu ja són a lloc per començar la seves tasques. Després que s’hagi fet arribar el material en helicòpter fins als més de 2.000 metres d’alçada on es troba el jaciment, ja ho tenen tot a punt perquè durant les propers 4 setmanes puguin enllestir els reptes plantejats i així completar la lectura integral del jaciment.

Tal com s’ha informat des de Patrimoni Cultural a través de les xarxes socials, s’han hagut de fer diversos viatges en helicòpter per transportar tot el material. I és que la majoria dels tècnics es queden al jaciment durant la campanya i a més d’eines de treball, han de disposar de subministraments, tendes i altres utensilis.

 

Entre les accions que hi ha programades en aquesta última campanya d’intervenció hi ha l’excavació del botàs i documentar els dos conjunts ramaders; restaurar les dues cases, el canal d’alimentació, el botàs i la resclosa i dissenyar i implementar el circuit d’interpretació.

 

Com ja s’ha fet els últims anys, cada dijous es fan visites guiades per conèixer el jaciment i la tasca dels tècnics que hi treballen. La farga es troba a 20 minuts del refugi de Fontverd riu amunt.

Inici excavació Farga del Madriu
Material que s'ha traslladat cap a la Farga del Madriu.
Tècnics preparant el material per pujar-lo a la Farga del Madriu.
Material per ser traslladat a la Farga del Madriu.
Preparació del material per portar-lo a la Farga del Madriu.