“Des que em van encarregar l’obra, la meva opció va ser desconstruir la Casa de la Vall, eliminant tots els elements formals, trencant-los”, ha detallat l’artista. Finalment, quan els tenia tots separats, “els vaig començar a unir esculpint aquesta petita escultura”. I què s’hi pot trobar? “L’escut, la porta, les escales, els matacans, les estances i la llar de foc”. Tots ells units “amb el meu estil plàstic personal que és aquest tipus d’escultura sense tridimensionalitat, més plana”.
El resultat és la petita peça de bronze amb una pàtina verda de la qual “estic molt content i orgullós”, ha admès, reconeixent també el fet que des del Consell s’aposti per artistes de casa. “Que m’hagin triat aquest any és un reconeixement personal important i trobo molt bé que el Consell General aposti per artistes d’Andorra perquè moltes vegades tenim coses aquí de la mateixa qualitat i no cal anar-les a buscar a fora”. Des d’avui la peça es podrà veure al segon pis de la nova seu del Consell General.
Com s’ha dit, l’adquisició forma part de l’encàrrec que cada any fa el Parlament a un artista del país per mirar “promocionar i impulsar” la creativitat i cultura del país, ha explicat la subsíndica, Sandra Codina. L’any passat l’obra adquirida va ser de Carme Massana i la llarga llista d’artistes que tenen presència al fons parlamentari hi ha també Sam Bosque, Eve Ariza, Judith Gasset, Ángel Calvente, Sergi Mas o Roger Mas, entre molts altres.
De fet, les 160 obres que formen part del fons no són totes d’artistes andorrans, però sí que des del 1998 que es fa aquesta aposta. I com s’escullen? El Consell té un comitè d’art format pels síndics, la Maria Martí com a tècnica, la presidenta de la comissió legislativa d’Educació, que ara és Susanna Vela, i per Fernando Romero. Cadascun d’ells presenta unes obres i entre tots escullen la proposta que s’encarregarà, intentant que cada any sigui una art plàstica diferent.
Comentaris (1)