La 65a Temporada de Teatre aposta per un cartell completament andorrà

Per primera vegada les cinc produccions que es faran seran d’artistes locals, ja que hi va haver una alta demanda d’ofertes del país

La directora de 'La Senyoreta', Mercè Canals, el director i actor de 'Bipolar', Jordi Troguet,la directora i actriu de 'Benvinguda a la realitat', Núria Montes, la cònsol menor, Olalla Losada, i la intèrpret de l'obra 'Això s'escony/ahhh?', Mònica Vega.

Per primera vegada, la Temporada de Teatre comptarà amb unes produccions de caire totalment nacional. La cònsol menor, Olalla Losada ha explicat que aquesta decisió s’ha pres perquè enguany van rebre moltes propostes de produccions andorranes on hi havia molt talent, així que van decidir que enguany tocava fer-ho d’aquesta manera. Losada ha detallat que des de la corporació comunal “fa temps que ens sentiu dir que volem col·laborar amb ajudar al teixit cultural a créixer i al final ens toca fer d’aquest aparador i sobretot fer-ho en un lloc com al Teatre Comunal”.

Així doncs, la 65a Temporada de Teatre començarà els propers dies 3 i 4 d’octubre amb l’obra ‘Bipolar’ de Jordi Troguet, una de les produccions andorranes que va tenir més èxit l’any passat i que enguany han considerat que era la millor opció començar la temporada. Troguet s’ha mostrat molt agraït per l’oportunitat manifestant que “m’estic iniciant en el món del teatre nacional i caure en una Temporada de Teatre on hi ha un cartell amb el millor dels últims anys i de l’Escena Nacional, la veritat que no tinc paraules”.

La següent serà el 24 i 25 d’octubre amb la producció de ‘La Senyoreta’, una història apassionat que comptarà amb la música de Juli Barrero i que combina teatre i performance per explicar la història de Maria Lluïsa de Riba Cassany, propietària del patrimoni de la Casa Rossell d’Ordino.

De cara al novembre, els dies 14 i 15 la companyia Líquid Dansa presentarà la producció ‘Això s’esconya/ahhh?’, una peça que parlarà sobre la sexualitat de les dones i que tindrà una banda sonora composta per Lluís Cartes i Oriol Vilella. L’obra és la tercera entrega de la producció que es va estrenar l’any 2011 ‘Això té cony/a’, i que es va repetir l’any 2018 amb ‘Quin/a cony/a’, i enguany torna per tercera vegada amb la direcció i el text de Sergi Vallès. 

D’altra banda, els dies 21 i 22 de novembre s’estrenarà l’espectacle ‘Benvinguda a la realitat, una nit amb l’Aura Puig’, una obra que parteix de la novel·la de Lara de Miguel, que utilitzant l’humor i la ironia parlarà de diferents temes com la igualtat de gènere, empoderament i resistència. “L’espectacle presenta una protagonista, Aura Puig, que representa diferents situacions i persones com una metàfora per parlar de desigualtats i abusos de poder. Em va semblar un punt de partida interessant per incloure també altres autores feministes contemporànies com Virginie Despectes o Caitlin Moran, perquè avui en dia ja no parlem només de feminisme, sinó de feminismes”, ha explicat l’actriu, Núria Montes.

Finalment, el 12 i 13 de desembre s’estrenarà la producció de l’Escena Nacional d’Andorra ‘La neu dins d’aquesta pluja’, dirigida per Marc Rosich i protagonitzada pels actors andorrans Claudia Riera i Oriol Guillem.

Presentació de la 65a Temporada de Teatre.

“Hem intentat variar una mica les diferents temàtiques i crec que és una temporada molt rica i estem molt contents de poder apostar per ella”, ha assegurat Losada, qui també ha manifestat la voluntat de poder recuperar en la propera edició la col·laboració amb Sant Julià de Lòria i que es pugui tornar a fer una temporada conjunta com s’havia fet fins ara.

Davant d’una pregunta de la premsa sobre aquesta nova orientació de la temporada enfocada al talent nacional, Losada ha reiterat que “aquesta vegada ens hem adonat que teníem moltes propostes i que tenia tot el sentit fer aquesta temporada només nacional”, i que tot i que enguany serà així, no volen deixar de costat les produccions d’altres països perquè també “és important”. També ha detallat que el pressupost d’enguany ha estat de 20.000 euros, excloent la producció que es fa amb l’Escena Nacional, i ha deixat clar que “no s’ha pagat de menys pel fet que sigui un producte nacional”.

Etiquetes: