Durant la compareixença s’ha donat a conèixer que, per dur a terme l’anàlisi, es van convocar 100 entitats i han acabat participat 64. A més, també van col·laborar 104 agents culturals no organitzats. En aquest sentit, es van realitzar manuals per facilitar la tasca, reunions periòdiques entre l’administració i el sector, qüestionaris i formularis i un acompanyament tècnic durant tot el procés.
De les 2.093 aportacions, 165 -el 5,33%- estaven relacionades amb el marc legal i fiscal i, d’aquest percentatge, 27 -16,36%- feien referència directa a la creació de l’estatut de l’artista.
Més concretament, de les 2.093 aportacions, 165 -el 5,33%- estaven relacionades amb el marc legal i fiscal i, d’aquest percentatge, 27 -16,36%- feien referència directa a la creació de l’estatut de l’artista, el qual aportarà la definició exacta de l’artista i, segons els consellers membres de la comissió, podria enllestir-se al llarg de l’any vinent. A banda d’aquesta qüestió, també s’ha destacat la necessitat de legislar en matèria laboral, contractació pública, fiscal, de tràmits duaners i de drets d’autor, entre altres coses.
Fora de les peticions relacionades amb la legislació, les propostes dels diferents participants tenien a veure, per exemple, amb les infraestructures, l’exhibició de les obres, les activitats literàries i editorials, el patrimoni cultural, la cultura popular, la formació i la projecció internacional.
Comentaris