La contratació, que va queda en intent, l’hauria promogut, segons el mitjà digital espanyol, per Ignasi Marull Guasch, soci director de PwC a Catalunya des del 2016. La intenció d’aquest executiu era aprofitar els múltiples contactes de Cinca fets molt especialment gràcies al seu pas pel ministeri i així poder ampliar la línia de negoci de l’oficina de Barcelona tot incorporant a la cartera de clients grans empreses i famílies d’Andorra. La direcció europea de PwC va frenar el fitxatge en creure que la incorporació de Cinca podia fer més mal que bé alhora que incomplia el codi intern de fitxatges.
PwC va ser la consultora que va rebre a dit l’encàrrec d’analitzar, primer, 600 comptes de BPA i, després, la totalitat dels dipòsits en la recerca de qualsevol tipus de mala praxi. Prop de 150 empleats d’aquella firma -molts d’ells júniors que van venir a Andorra a fer una mena de pràctiques- van estar durant mesos i mesos escrutant les dades del banc intervingut per acabar fent un informe que ni els propis responsables de PwC no van voler signar i que mai s’ha volgut publicitar. El treball hauria costat pel cap baix uns 20 milions d’euros.
Cinca no es va acabar incorporant a PwC i mentre encara avui se’l relaciona amb tota mena d’empreses privades i institucions públiques del país, l’únic de cert és que està vinculat i és fins i tot soci d’una nova consultora hispanoandorrana que pretén acompanyar empreses que vulguin apostar per les noves tecnologies i altres mecanismes de recent aplicació per diversificar els seus negocis. La consultora s’anomena Giraffe Strategy i, entre d’altres, n’és un cap visible l’exsecretari d’Estat de Diversificació Econòmica Josep Maria Missé.