La pugna i la tensió pel futur del Prat Gran encampadà salta a les xarxes socials

A través de la plataforma change.org, dos grups de ciutadans diferents han posat sengles campanyes de recollida de signatures tant en contra com a favor d’adquirir els terrenys del parc

-
-
La campanya en relació al futur del Prat Gran d’Encamp amenaça de ser dura i tensa. Després de la reunió informativa de dimecres, aquest dissabte la pugna ha saltat a les xarxes socials. A l’espai telemàtic. La plataforma change.org ha registrat l’inici de dues recollides de signatures diferents, una que és partidària de la compra dels terrenys tal i com la defensa el cònsol major encampadà -que no pas ni tan sols tota la majoria comunal- i una altra que és partidària de buscar alternatives i, per tant, de no fer costat a l’operació de compra-venda i lloguer defensada per Jordi Torres Arauz.

Totes dues campanyes són una clara reacció ciutadana a una reunió informativa, la de dimecres, que lluny de suposar un bany de masses per al cònsol -efecte que inicialment es va pretendre fent circular entre mares d’infants de la parròquia un whatsApp quan ni tan sols s’havia convocat la reunió de pobles-, va acabar generant molts dubtes. Moltes ombres i pocs llums. Fins i tot deixant entreveure una operació immobiliària poc clara per afavorir uns privats concrets. En tot cas, hi ha detractors i també hi ha clars defensors de l’operació. Els primers han iniciat la campanya a change.org i hores d’ara haurien recollit uns tres-cents suports. La reacció dels segons no s’ha fet esperar i hores després hi havia una segona campanya en marxa, la partidària de la compra. 

A favor

La funcionària Elsa Ros, propera al conseller de la majoria Jordi Rich, és la que ha posat en marxa la campanya favorable

La campanya favorable, que hores d’ara hauria recollit mig centenar de firmes, té com a eslògan un “Volem que el Comú d'Encamp compri el Prat Gran”. La impulsora no se n’amaga pas. Es tracta d’Elsa Ros Valero, una funcionària comunal molt propera a la majoria demòcrata, i en concret al conseller Jordi Rich. La justificació del motiu pel qual s’hauria de donar suport a l’adquisició de les tres parcel·les que proposa el comú és senzilla: “No només perquè és el pulmó d'Encamp, una zona verda en ple centre, sinó per totes aquelles famílies que cada dia gaudeixen d'una estona d'esbarjo i diversió. On infants, joves, gent gran i pares passen estones jugant, parlant o prenen un cafè mentre els seus fills gaudeixen. Un lloc on les escoles fan els seus entrenaments, les seves festes. On molt seguit hi han actuacions, concentracions, festes majors, espectacles infantils. Un lloc on més de 500 persones diàries hi van”. Per tot això “No podem perdre el nostre parc”.

En contra

Els contraris a la proposta han estat més matiners. Promou aquesta recollida un suposat col·lectiu anomenat ‘Volem un parc No volem precipitació’. Els impulsors d’aquesta iniciativa estarien al tomb del dirigent del PS i candidat a candidat a cònsol d’Encamp David Ríos, que ja va manifestar els seus dubtes ja durant la reunió informativa de dimecres. El text que acompanya la petició de firmes és prou sintètic, però una mica més ampli que el dels favorables. "El comú d'Encamp vol comprar les parcel·les P2, P3 i P4 del parc del Prat gran que estan al costat del riu per 16 milions d'euros. Unes parcel·les inundables i obagues on actualment mai hi ha ningú. Per altra banda, la zona P1 on hi ha el bar, gronxadors, i parc del ‘Pocoyó’ quedarien fora de la compra. De moment aquesta zona es vol llogar (no se sap encara si es podrà, ni el preu ni la durada) amb opció de compra. Finalment, si es volgués comprar tot el parc, costaria 40 milions d’euros”.

Un suposat col·lectiu denominat 'Volem un parc No volem precipitació' que giraria entorn al dirigent del PS David Ríos promou la recollida en contra

Sobre això cal precisar un parell de coses. Els 40 milions, 38 exactament, és el que ha fixat un peritatge conjunt entre la corporació i la propietat a data d’avui. Però aquest valor no queda fixat per un futur. I si la compra de l’hipotètic terreny llogat es fes d’aquí deu anys, el preu variaria en funció de les oscil·lacions del mercat i, probablement, s’enfilaria, es revaloritzaria. A més, quan el cònsol parla d’opció de compra es refereix al fet que quan acabés el lloguer de la parcel·la principal, el comú tindria un dret preferent a altres interessats. Però en cap cas es restaria del preu que s’acordi els lloguers que s’hagin abonat durant els anys d’arrendament que eventualment es pactessin a partir d’ara. 

L’escrit de la petició manté també que “l'actual comú, sense estudiar altres alternatives, vol fer la compra sí o sí. Encamp i el Pas de la Casa necessiten inversió, tenim els carrers i altres zones que fan pena. Aquesta operació hipoteca les inversions futures. Altres propietaris d'Encamp han ofert els seus terrenys a un preu molt menor”. La demanda acaba afirmant que “tots volem un parc pels nostres fills i filles” però “diguem ‘No’ a la compra precipitada!”

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending