L’executiu ha exigit a les dues parts que es posin d’acord perquè no tenen previst tornar a intervenir els sous més enllà del salari mínim. Així els hi ha fet saber la ministra de Presidència, Economia i Habitatge, Conxita Marsol. Les trobades s’han de reprendre després de l’estiu, però les posicions semblen, a hores d’ara força allunyades. Ubach assegura que “la pèrdua de poder adquisitiu ha sigut brutal després de la congelació dels sous i pensions durant deu anys i potser hauran de venir els europeus a arreglar-ho”.
“Si no s’hi pot destinar més d’un 30% dels ingressos familiars a l'habitatge el que s’hauria d’agafar és la mitjana del preu actual dels immobles i entenem que un 70% més és el que s’hauria de cobrar”
Des del sindicat no es tanquen en banda i volen encetar les converses, però recorda que la inacció del Govern fins fa poc temps “ha afavorit els empresaris”. Afegeix que "les dues parts estan alineades contra la classe mitjana". Lamenta que les solucions que han aportat com la tretzena paga no han estat escoltades i han “acabat donant la raó a la patronal”. Ubach critica que no se’ls hagin pogut donar les dades que han demanat del salari mitjà real per 40 hores de feina perquè “ens han dit que la CASS no té aquests números”.
El sindicalista insisteix que un dels principals problemes és el preu de l’habitatge de lloguer. “Amb pisos a 2.000 euros no es pot treballar per 1.300 euros, manifesta. En aquest sentit, expressa que “si no s’hi pot destinar més d’un 30% dels ingressos familiars el que s’hauria d’agafar és la mitjana del preu actual dels immobles i entenem que un 70% més és el que s’hauria de cobrar” Admet que “la patronal dirà que de cap manera”.
Per la seva part, des de la CEA no s’han volgut manifestar sobre com han d’anar les reunions amb els sindicats i, de fet, el seu president, Gerard Cadena, havia manifestat que volien esperar als resultats de l’estudi sobre poder adquisitiu per poder fer propostes.